Jump to content

Egyszerű snack: sült csicseriborsó

2013. 11. 25. 12:30

Ha keresel egy egészséges alternatívát a chips és a popcorn helyett, akkor ezt az egyszerű sült csicseriborsót javasoljuk. Amellett, hogy egészséges és finom, bármivel fűszerezhető.

Többféle fűszerezéssel is lehet próbálkozni, hiszen sütés után nem a csicseriborsó íze fog dominálni, hanem a fűszereké. Lehet például olyan fűszerekben is gondolkodni, mint fahéj, szerecsendió, curry, chili por, attól függően, hogy épp milyen ízekre vágyunk, épp mihez van hangulatunk. A most következő receptet a füstölt paprika íze teszi különlegessé.

Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál olívaolaj (vagy olívaolaj spray)
  • 2 csésze főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál füstölt paprika
  • ¼ teáskanál bors
  • ¼ teáskanál só

Melegítsük elő a sütőt 180-190 fokra. A csicseriborsót tegyük konyhai papírtörlőre (ha konzervvel dolgozunk, akkor előbb öblítsük át, csepegtessük le) és amennyire csak lehet, töröljük szárazra. Alufóliával, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük, locsoljuk meg az olívaolajjal (a spray annyival jobb megoldás, mert úgy egyenletesen kerül minden szemre, de persze az evőkanalas locsolás és keverés is éppúgy megteszi) és szórjuk rá a fűszereket, majd alaposan forgassuk össze, hogy a fűszeres keverék bevonja a szemeket. Légkeveréses sütőben süssük 30-40 percig, közben többször átkeverjük, hogy minden oldala megpiruljon. Akkor van kész, amikor már szép aranybarna és ropogós. Légmentesen záródó edényben körülbelül egy hétig eltartható.

Forrás: howsweeteats.com