Jump to content

Generációk terhe lehet, amit ma megeszünk

2014. 07. 25. 15:10

Azt már régóta tudjuk, hogy a gyorséttermi fogások, hamburgerek, fagylaltok, cukros péksütemények milyen egészségtelenek a szervezetünkre nézve, annak ellenére, hogy azért időről időre mégis bűnbe esünk. A szakemberek most azonban arra figyelmeztetnek, hogy elégtelen táplálkozásunknak sokkal hosszabb távú következményei is lehetnek.

A tudósok arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendszeresen elfogyasztott ’gyorskaják’ nem csak a szervezetünket károsítják, de sérülést okozhatnak a DNS-ünkben is. Eszerint azonban a rossz étkezési szokások akár genetikai szinten is átöröklődhetnek a következő generációra.

Az egészségtelen táplákozás megnöveli a rák, a gyulladások, allergiák kialakulásának kockázatát. Ha pedig a gorséttermek gyakori látogatása szokássá válik, akkor az a DNS-ünkben is megjelenik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

Emellett pedig a gyomor bélflórájának rendszerét is felborítja a temérdek zsíros, cukros fogás, ami szintén hosszú távú egészségügyi bajokkal járhat, legyengíti az immunrendszert és hajlamosabbá tesz az autoimmun-betegségek kialakulására is.

A szakemberek ezért azt javasolják, hogy mindenképpen csökkentsük a cukor- és zsírfogyasztásunkat, és együnk több zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst és halat.

Nem csak a magunk, de gyermekeink és unokáink érdekében is.

(Kép: sheknows.com)