Jump to content

Irány a kalandpark!

2014. 05. 29. 12:34

Ha nem bír a gyerek a túlcsorduló energiáival és ti is kimozdulnátok valahová, ahol az egész család jól szórakozik, irány a kalandpark! Szép csendben ugyanis nem csak a wellnessfürdők, hanem a kalandparkok országa is lettünk. Ajánlataink a teljesség igénye nélkül.

DUNAKALAND, GÖD

A fővároshoz legközelebb eső kalandpark Gödön várja a családokat. Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek kialakított kötélpályáival, amelyet 3,5 hektáros ősfás parkban, százéves faóriások között feszítettek ki. Emellett terepjáró és quad túrákra, sárkányhajózásra is van lehetőség.

OLD LAKE KALANDPARK, TATA

Az Old Lake Golfcentrumban található kalandparkban gyerek- és felnőtt kötélpályák várják az adrenalinra vagyókat, melyeket csigával és más eszközzel való csúszások teszik még élvezetesebbé.

KRISTÁLYTORONY, BÜKFÜRDŐ

A Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, a legmodernebb technológiával össze-állított, látványos mászó és kalandpályán minden generáció megtalálja a számítását. Az egy időben 120 fő kalandozását lehetővé tevő Kristály Torony a több mint egy kilométer hosszú pályavonalával, az óriás hintával és a közel 200 méteres Flying Fox csúszás-sal kifejezetten alkalmas akár több egész napos csa¬ládi, baráti szórakozásra.

TÓ SZABADIDŐKÖZPONT ÉS KALANDPARK, BÁNK

Amíg a nagyoknak a kötélpályákról gyönyörű kilátásban lehet részük a Bánki-tóra, addig a földön a kisebbeket homokozó, óriás sakktábla, tollaslabda-, tenisz- és streetballpálya várja.

ZICCER KALANDPARK, SIÓFOK

A háromszintes kötélpálya 26 db, egyenként 10-15m-es pályaszakaszból áll, legmagasabb pontja 9,8 m. Könnyen járható, biztonságos, előzetes gyakorlatot, tapasztalatot nem igényel a leküzdése. A feljutás után következik a tandemcsigás lesiklás, vagy a kötélen ereszkedés biztosítással, mely sokaknak felejthetetlen, az egész nyaralás legizgalmasabb, legmeghatározóbb élményét jelenti. De van itt még paintball, íjászat, petanque, mászófal, légpuska lövészet, rekesztoronyépítés is.

SERPA KALANDPARK, BALATONFŰZFŐ

Mottó: „ügyesebben távozzál, mint ahogy érkeztél”. Ötféle kalandösvény várja a különböző életkorú bátrakat: a Kis Vuk Út már 5-6 éves kortól ajánlott, a Karak Út a haladó gyermekeknek, a Zsigmondy Út a kezdő felnőtteknek, Koppány Útja a haladó felnőtteknek, és Nimród Útja a profi felnőtteknek való. Ezen kívül íjászpálya, drótkötélcsúszda, mászótorony vár mindenkit.

SÁRVÁRI KALANDPARK

A Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen közelében található kalandparkban június 7-én éjszakai drótkötélpályázás! Ezen kívül mászófal, famászás, íjászat, airsoft lövészet, aranymosás, vizibuborék, dobókereszt, bátorságpróba, trambulin és más érdekességek.

(fotó: sportolj.hu)