Jump to content

Segítőkész gyerekek

2014. 04. 15. 11:45

Amikor Alex és Anastasia Reese meglátták egy szívbeteg kisfiú fényképét, elhatározták, hogy azonnal a segítségére sietnek. Pedig ők maguknak is jól jönne egy kis segítség, a testvérpárnak ugyanis nincsen otthona.

A gyerekek szüleikkel együtt ugyanis egy hajléktalanszálláson laknak. Mégis úgy döntöttek, hogy pénzt gyűjtenek az Amerikai Szív Egyesület számára. Ketten együtt nem kevesebb, mint ezer dollárt gyűjtöttek össze, és ők lettek a legsikeresebb adománygyűjtők az iskolájukban.

Jó tett helyébe jót várj: az Amerikai Szív Egyesület komolyan megbecsülte fáradozásaikat, és megajándékozta a gyerekeket egy-egy biciklivel, és a helyi közösség is elismerően nyilatkozott munkájukról.

-Eldöntöttük, hogy szeretnénk másoknak segíteni, még ha ez azt jelenti, hogy csak egy embert menthetünk meg. –nyilatkozta Alex a Yahoo! Shine magazin szerint.

Alex és Anastasia, a nyolc éves ikerpár nemrégiben költözött a szüleivel Greenville-be New Yorkból, hogy új életet kezdjenek. Édesapjuk taxisofőrként dolgozott, ám amikor úgy tűnt, anyagilag túlságosan megterhelő a nagyvárosban családot alapítani, úgy határoztak, hogy délre költöznek. Számításaik sajnos nem jöttek be, a család hamarosan egy hajléktalanszálláson találta magát. A gyerekeknek idővel a játékaikat is el kellett adniuk, de édesanyjuk szerint nem ellenkeztek.

-Mi rengeteg adományt és segítséget kaptunk másoktól, amiért a gyerekek is nagyon hálásak voltak. Ebből a sok segítségből szerettek volna valamicskét visszaadni. –nyilatkozta az anya.

Ezért a gyerekek körbejárták a várost, mindenhová bekopogtattak, hogy a szívbeteg kisfiú számára gyűjtsenek.

-Keményen kellett dolgoznunk érte, de a húgommal elhatároztuk, hogy nem hagyjuk abba, amíg meg nem lesz a pénz. Csodálatos dolog volt megcsinálni! –lelkendezett Alex. –Lehet, hogy nekünk nincs házunk, de annak a kisfiúnak ennél sokkal fontosabbra van szüksége.