Jump to content

Az ördög legója

2014. 04. 10. 12:45

Egy lengyel lelkész arra figyelmeztette a kisgyerekes szülőket, hogy óvakodjanak a legójátékoktól, mert azok magának a Sátánnak az eszközei, amivel elpusztítja a zsenge gyermeki lelkeket.

Slawomir Kostrzewa atya arra figyelmezteti a szülőket, hogy a dán játékgyár a sötét oldal felé fordult, amikor szörny- és zombi-minifigurákat dobott piacra, amik mind a sötétséggel és a túlvilággal állnak kapcsolatban.

-A régi kedves kis figurák helyét most sötét szörnyek foglalták el. –magyarázta. –Ezek a játékok rossz hatással vannak a gyerekekre. Elpusztíthatják a lelküket, és a sötétségbe csábítják őket.

Slawomir atya az Új-Zélandi egyetem kutatását is idézte, amely úgy találta, a legófigurák arckifejezése sokkal mérgesebbre változott az évek során, és ez az atya szerint kiegészül gonosz mivoltukkal.

-Az arckifejezések összezavarhatják a gyerekeket, és nem fognak tudni jó és rossz között különbséget tenni. Úgy tűnik, a harcokban a jók elesnek, a rosszak pedig diadalmasan örvendeznek rút tetteik felett.

A Super Express által megkeresett szakember, Monika Filipowska pszichológus viszont nem osztja az atya szélsőséges nézeteit.

-Ezek csak játékkockák. A Sátánnal összekapcsolni őket teljesen téves elképzelés. Ezzel csak egy dolgot érhetünk el: hogy a gyerekek félni fognak tőlük.

Slawomir Kostrzewa atyának nem ez az első támadása a játékok ellen. Korábban már hasonlóképpen kikelt a Hello Kitty és az Én kicsi Pónim ellen is, az utóbbit a halál hordozójának titulálva, adta hírül a Telegraph.

(Kép: sadoldbiker.tumblr)