Jump to content

A legkedvesebb helyek a világon

2014. 02. 24. 08:00

Szemünk fénye 24 órán át képes lenne játszani. Nincs is más dolga, minthogy élvezze a varázslatos világot, amelyben maga fedezi fel a tárgyak, formák, színek, betűk izgalmas kombinációját.

Néha a legegyszerűbb dolgok nyújtják a legkalandosabb élményt. Néhány méternyi maradék textil, esetleg már nem használt sötétítő függöny gondos összecsomózásával az étkezőasztal felett gyors otthoni hintát, mókás pihenőt készíthetünk.

Maradék anyagokból készíthető „asztal kuckó”. Kezdőknek is ajánljuk! Készíts tervet az asztal méretei és a felhasználható anyagok alapján, kombináld a színeket. Varrógéppel elég az egyenes varrást és a cikk-cakkot alkalmazni.

Még mindig maradék anyagok és varrás köré font ötletek. A régi párnákat, kiegészítve újakkal frissítsük fel saját készítésű vagy készen vásárolt párnahuzatokkal, amelyek harmonizálnak a gyerekszoba színeivel. Az egyik sarokban alakítsunk ki egy bújós-kuckós helyet.

Vásároljunk 2 méteres farudakat barkácsboltban. Készítsünk köré háromszögek összevarrásával ponyvát vidám textilek felhasználásával.

Kuckó, alvóhely és tároló egyben. Izgalmas forma, ötletes megoldás. Kedvünkre változtathatjuk helyét a szobában. Fabrikálásban jártas apukák elkészíthetik.

Mi van az ajtó mögött? Pihenő és olvasó sarok vagy átjárás a játszószobába. Különleges megoldás a bútor ajtónyíláshoz helyezésével megoldott árjáró. A nagy szekrény hátsó részén méretre vágott nyíláson be lehet lépni a játszóba, míg annak – és a rumlinak – elrejtése egyetlen pillanat.

Asztalos vénával rendelkezőknek ajánljuk a kis faház elkészítését. Ötletes, túl azon, hogy szép a tárolási lehetőségekkel funkcionális is egyben.

Műanyag ballonok, flakonok összeragasztásával készíthető a színes kupakoktól vidám a hangulatú fél iglu. Gyerekszobában kevésbé mutat jól, játszóházakban, könyvtárban, nagyobb alapterületű üzletekben ötletes megoldás.

Micsoda ötlet! Csónak a szobában?! Plafonra, gerendára rögzítve, matracokkal, párnákkal bélelve egyedi hangulatúvá varázsolhatjuk a helyiséget.

Végül a romantikus vígjátékok rajongóinak minden kislány álma a Holiday című film kis szereplőinek baldachinos alvóhelye.

Fotók: tagesanzeiger.ch, pinterest.com, apartmenttherapy.com, rafa-kids.blogspot.com, solebich.de