Jump to content

Adventi naptár akár az utolsó pillanatban

2013. 11. 22. 13:30

Advent a várakozás és a külső-belső készülődés időszaka. Ehhez az örömteli várakozáshoz most egy igazán kedves ötletet mutatunk, amivel még varázslatosabbá tehetjük a gyerekek karácsonyát.

Bár még olyan távolinak tűnik a karácsony, erre a meghitt ünnepre már december elejétől készülődünk, hangolódunk. Ahol gyerek is van a családban, ott még fontosabb, hogy a lehetőségekhez képest a legszebbé varázsoljuk számára ezt az időszakot. A magunk által készített adventi naptár megtöltve személyre szabott kis meglepetésekkel remek módja ennek. Mutatunk egy igazán egyszerű és gyors ötletet, hogy már csak a belevalókon kelljen törni a fejünket.

Nálunk mindig akad valamennyi guriga eltéve, amit kedvünk szerint előkapunk a gyerekkel kreatívkodó pillanatunkban. Ha nem tartozol a „majd jó lesz egyszer valamire” gyűjtőmániások közé, akkor sem kell lemondanod erről a naptárról, be lehet szerezni rokonoktól, barátoktól, hisz van még rá egy egész hét. A jó hír az, hogy a neheze ezzel már meg is lenne, a többi már tényleg gyerekjáték.

Annyi a dolgunk, hogy a guriga aljára tegyünk fehér papírt, amit cellux segítségével rögzítsünk. A kinyomtatott Télapókat is ragasszuk fel, majd számozzuk be. Vékony színes papírokból készítsünk kalapokat, amiknek a tetejét zsinórral kössünk meg. És már kész is. A meglepetések és apró ajándékok elhelyezése maradt hátra.

A Télapó sablonokat ITT tudod letölteni.

Ha a gyerekekkel együtt készül, lehet fekete-fehér sablont is nyomtatni, amit majd kedvük szerint színezhetnek.

Csempésszünk egy kis varázslatot, örömteli pillanatot a gyerekek életébe, hogy az egész karácsonyi időszak élményekkel teli lehessen.

Forrás: pysselbolaget.se