Jump to content

Így lesz kevesebb cukor a kávédban

2015. 01. 21. 10:29

Egyre több cukros üdítőitalt, gyümölcslét, teát fogyasztunk, aminek hosszú távon beláthatatlan egészségügyi következményei lehetnek. A divatos kávézók megérkezésével pedig a reggeli papírpoharas kávénk lett az egyik legkalóriadúsabb italunk, egy-egy különleges ízvilágú tejhabos kávécsoda akár ebéd utáni desszerttel is felér!

Ha nem kedveled, természetesen nem akarunk arra rábeszélni, hogy egyik napról a másikra válts át a habos tejeskávéról a keserű feketére. Inkább megmutatjuk, hogyan csökkentheted a kávéd cukortartalmát, és tehetd így egészségesebb, üdítő nedűvé.

A kávé ugyanis, ahogy azt számtalan kutatás is igazolja, igen jótékony hatással lehet a szervezetünkre, hiszen többek között megvéd az elhízástól, és csökkenti az abnormális enzimek kialakulását a májban. Ha azonban telepakoljuk a csészénket cukorral, az nem csupán a testsúlyunkat fogja megemleni, de a csésze fekete előnyös tulajdonságait is kiiktatja.

Ha nem akarsz rögtön az édes tejeskávéból tömény feketére váltani, a szakember azt tanácsolja, kezd el fokozatosan szoktatni magadat a kevésbé cukros ízhez. Ha eddig két kockacukorral ittad, legközelebb tegyél bele csak másfelet. Igyad így egy hétig, amíg az ízlelőbimbóid hozzászoknak, majd folytasd tovább a csökkentést. Végül el fogsz jutni arra a pontra, ahol már cukor nélkül is finomnak találod a kávét. Nem kell sietni a folyamattal, az sem baj, ha három-négy hónapba is beletellik a leszokás.

(Kép: popsugar.com)