Jump to content

Mindig van valahogy, de csináld úgy, hogy jó legyen

2017. 09. 30. 17:00

A baj sosem jön jókor. Bármennyire is szeretnénk elkerülni azokat, mégsem sikerül, mert számos eseményre nem tudunk és nem is lehet felkészülni. Egy megoldás van, a problémát megoldani, leküzdeni, továbbmenni.

Még ha nagy lelki erővel is vagyunk megáldva, elérhetjük azt a pontot, amikor úgy érezzük, nem tudunk tovább küzdeni a problémákkal. Aztán ha elkezdünk magunkban vizsgálódni, ha megéljük a nehéz időszakot úgy istenigazán, és elfogadjuk a sorsnak ezt a húzását, akkor van esély arra, hogy kimásszunk a nehéz helyzetből. Sőt mi több, megerősödve léphetünk ki a gödörből, és már semmi nem állhatja utunkat (legalábbis úgy érezzük).

Amikor egy ajtó becsukódik, egy másik kinyílik, szokták mondani, amely arra utal, hogy azért, mert valami nem sikerült vagy lezárult, az élet még nem áll meg. Nem sikerülhet minden, ez törvényszerű, de ha kívülről próbálsz rátekinteni a problémára, keresd meg annak az okát. Tőled függött annak sikeressége? Ha igen, akkor már tudod, hogy hol hibáztál. Ha nem, akkor meg úgysem tudtad volna kivédeni az esetet. Előfordul, hogy valamibe, amiben nagyon sok erőt, energiát és időt fordítottál, mégsem vezetett sehová, vagy nem lett eredményes, de ha szomorkodni kezdesz, akkor könnyen maga alá temethet saját bánatod. Kétféle fajtája van a fájdalomnak. Az egyik a már fent említett, amelyik maga alá temet, és nem vezet sehová, és a másik az, amelyik megacélozza lelkedet. Ha a kudarcból le tudod vonni a tanulságot, már sokat nyertél. Ha az így tapasztaltakat beépíted az életedbe, akkor tanultál. Az ilyen darabokat pedig beillesztheted a többi tudás közé és építheted önmagad, azaz fejlődhetsz.

Minden változik. A világ is, és benne te magad is. Ebből kikövetkeztethető, hogy sem helyzet, sem boldogság, sem bánat nem tarthat örökké. Ha tehát bánatos vagy, valami nagyon rossz ért, tudd, hogy az is véget fog érni. Ha van benned annyi lelki erő, akkor még táncra is perdülhetsz akár bánatodban is, mert hidd el, hogy nem lehet mindig rossz. Ahogy nem eshet az eső mindig, úgy a rossz széria is véget ér.

Sokan a panaszkodással igyekeznek megszabadulni belső feszültségeiktől, meg nem oldott problémáiktól. Amíg beszélnek róla másoknak, akár idegeneknek, addig is a külső segítséget várják, de érdemben semmit nem tesznek azért, hogy ténylegesen megoldódjon a bajuk. Ha a panaszkodás nem segít a probléma megoldásában, úgy a túlzott aggodalom sem fog.

A legtöbbünk élete tele van begyógyult, vagy folyton felnyíló sebekkel. Ezek a sebek és hegek azt jelzik, hogy a bajok ellenére mindig túlélted, mindig meggyógyultál. A sebek gyógyulása azt jelzi, hogy nem haltál bele a gondokba, hanem idővel begyógyultak és harcedzetten állsz újból a csatasorba.

Ma a közhelyek sokaságával puffogtattunk, de egy biztos, hogy aki veszített már csatát, és mégis ezeket a sorokat olvassa, az jól tudja, hogy ezek a megállók sokat tesznek hozzá életünkhöz. Néhány év múlva az egykori fájdalom már bolhacsípésnek tűnik. Ha el is időzöl egy-egy problémán kicsit, nem baj, értékeld át és tanulj belőle, majd menj tovább.

(Forrás: marmalade.hu | inspirulina.com, outlookafghanistan.net, nettantra.com/képek)