Jump to content

Őrületbe kergetnek, de mi is őket - 1. rész

2017. 09. 15. 19:00

Genetikailag kódolt a különbség nők és férfiak között, de az eltérés megnyilvánul a testi adottságokon túl személyiségben és viselkedésben is. A természet jól kitalálta ezt, mégis megtalál(hat)juk a forgatagban a párunkat.

Férfi és nő jól kiegészíthetik egymást, ha a megfelelő személlyel létesítenek párkapcsolatot. Még a legnagyobb összhangban és egyetértésben is lehetnek azonban olyan dolgok, amelyekkel egymás agyára mennek. Vannak tipikusan nőkre és ugyanígy férfiakra jellemző dolgok, amelyeket igyekszünk elfogadni, megérteni, tolerálni, de néha nehéz. Ugyanígy vannak ezzel az erősebb nem tagjai is. Kapcsolatainkban alapfeltétel, hogy alkalmazkodni tudjunk a másikhoz. Nem szabad alávetni magunkat mindig a másik fél akaratának, de ugyanígy rossz megoldás, ha uralkodni szeretnénk valaki felett.

Nőként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak a férfiak tudnak kiborítani a dolgaikkal. Az, hogy a wc ülőkéje nincs lehajtva, talán csak az egyik, fél kézzel és pillanatok alatt megoldható probléma, de emellett olyan is van, amit nehezebb feldolgoznunk. Egy nő még otthoni körülmények között is igyekszik korlátokon belül maradni, azonban a férfiak többsége otthon sokkal hamarabb elengedik magukat és olyanokat is megtesznek, amit amúgy nem. Minden gondolkodás nélkül kieresztik magukból a levegőt fent vagy lent, de ezt cseppet sem visszafogottan teszik.

A következő pillanatban már a tükör előtt állva méregetik bicepszüket, nézegetik combizmaikat, állítgatják hajukat, simogatják szakállukat. A végeredmény szinte biztos mindig az, hogy nem is rossz az összkép.

Az első, kisebb torokfájás teljesen leveri őket a lábukról és ország-világ számára hangoztatják, hogy a halál küszöbén állnak épp. A betegség elegendő indok számukra, hogy feküdjenek, de egyúttal arra is feljogosítja olyankor őket, hogy hanyagabban bánjanak az otthon tisztaságát, rendezettségét illeti. Elhasznált papír zsebkendő és ledobott ruhadarabok indokolatlanul hevernek a lakásban. Ehhez azonban még csak betegségre sincs szükségük.

Ha egy férfi éppen egyedülálló, vagy épp nincs otthon a barátnő, élettárs, feleség, akkor sokkal hajlamosabbak arra, hogy egészségtelenebb étrendre álljanak át, esetleg a mama főztjére szorítkoznak. Ha töltve van a hűtő, és mégsem kell kimozdulni otthonról, hogy finom falathoz jusson, akkor biztosan mindent egy tálcára téve, a tévé elé kuporodva, minden evőeszköz használata nélkül teszi meg.

A fontosabb dátumok, csak nekünk fontosak. A férfiak elboldogulnak a világban úgy is, hogy halvány gőzük nincs arról, hogy melyik hónapban van a gyerekek névnapja, olykor még a születésnapjukkal sincs tisztában. Az első találkozás, vagy a házasságkötés napját pedig nem is nagyon érdemes erőltetni.

A kivételek erősítik a szabályokat, és ezeket a nők számára idegesítő szokásokat nem lehet minden férfira skatulyaként ráhúzni. Különben is, mi is ki tudjuk borítani az erősebb nem képviselőit. A következőben ezzel folytatjuk.

(Forrás: marmalade.hu | theidleman.com, rd.com, today.com/képek)