Jump to content

A jó nő mitől az?

2017. 08. 22. 17:00

A szépség igazán relatív, de hiba lenne csakis a külsőségekre hagyatkozni. Természetesen fontos a külső megjelenés, de a nő lehet csak megszólalásig jó nő. Ha az első mondatában úgy nyilvánul meg, ami a férfinak nem tetsző, mit sem ér a külső díszcsomagolás.

Első körben szinte biztos a külsőségekre figyel fel a férfi. A szépség, a külső az, ami a férfi figyelmét vonzza. Ha azonban a szépség nem hasonlóan szép személyiséggel párosul, nem lesz semmi, ami a férfit foglyul ejtené. Ha tehát eddig azt hitted, hogy a bomba jó alakú, szép nőknek van csak igazán lehetősége érvényesülni az erősebb nemnél, akkor tévedtél. A jó nő bélyeg mit sem ér. Láttál már olyan boldog párokat, amelyikben a hölgy abszolút nem a fixaideálként emlegetett 90-60-90 kategóriába tartozott? Sőt mit több, ugyancsak volt rajta felesleg, és mégis egy igen jóképű férfi oldalán lépkedett. Mi több, irigylésre méltó idilli állapotban voltak. Na, ugye! A jó nő tehát nem mérhető se kilogrammban, se centiméterben.

Szeretjük a szimmetriát, így az emberi testet, arcot is akkor látjuk igazán szépnek, ha az szimmetrikus. Van abban azonban báj, ha nem minden olyan szabályos. Mondjuk, a szépségben is lehet találni szabálytalanságokat, ami mégis egyedivé, felejthetetlenné tesz embereket.

Az igazán jó nőnek nem biztos, hogy loknis szőke haja hull a fenekéig. Az sem biztos, hogy a legutolsó divat szerint öltözik, és egyáltalán nem biztos, hogy kemény pénzeket fizet öltözködésére. Lehet, hogy hidegen hagyja a márka, egyszerűen csak igyekszik jól érezni magát abban, amit visel. Nincs teleaggatva drága ékszerekkel, nem takarja arcának hibáit festékekkel, mégis szépnek látják a férfiak.

A férfiaknak igényei vannak. Márpedig azzal a termékkel senki nincs megelégedve, amely a csomagolás eltávolítása után nem azt tartalmazza, amit vár. Így ha egy külsőre kimondottan szépnek titulált nő személyiségében nem azt nyújtja, amit várnának tőle, igazán kiábrándító tud lenni.

Az igazán szép nő belül szép. És ha belső szépsége megvan, azt kifelé is sugározni fogja. A szép nő attól is szebbé válik, hogy kedves. Nem beszél másokkal félvállról, se férfiakkal, se a nőkkel. Az igazán szép nővel kellemes a beszélgetés, mert kellően laza, és a háttérben ott az esze, amelyet kellően sugall, de nem fitogtatja azt. A szép nő magabiztos is, de ezzel sem rukkol mindig elő, csak amikor szükség van rá. Az igazán szép nő okos is, mint már írtuk, és jól tudja, hogy a túlzott magabiztosság ijesztő lehet a férfiak számára, ezért csak ésszel gazdálkodik magabiztosságával.
Személyiségéhez hozzátartozik a jó humorérzék, és tudja mikor, hol és mit engedhet meg magának.
A szép nő nem görcsöl rá minden pillanatban az életre, és nem is igyekszik mások helyett gondolkodni, élni. A jó nő olykor csendesen, támogatón csak úgy ott van. Nemcsak jelen van a férfi életében, de jelenlétével gyógyítja, ha kell, támogatja, ha szükséges. Mindezt szavak nélkül is.

(Forrás: marmalade.hu | shutterstock.com, gudsol.files.wordpress.com, elitedaily.com/képek)