Jump to content

Elmész az igazi szerelem mellett?

2017. 05. 28. 19:00

Dédelgetett vágyunk, hogy megtaláljuk életünk párját és attól a pillanattól kezdve őszinte szerelemben éljük le életünket ugyanazzal az emberrel. Ez csak álom, legalábbis sokaknak az marad, mert ha más alakot ölt, észre sem vesszük.

A szerelem elködösíti az ember agyát. Amikor leereszkedik a rózsaszín köd, hajlamosak vagyunk egészen más színben a szerelmünket és a világot is. Ez az állapot azonban nem tart örökké. Elsöpörő erejű ugyan, de az is elmúlik, vagyis inkább átalakul szeretetté. Legalábbis ezt mondják, de sokan még csak ezt a szeretetet sem érzik, mert a nagy és heves érzelmek után nem marad más, mint egymás bántása, hibáztatása és a csalódás.

Magunkban már előre gyártjuk szerelmünket. Mindent. A szerelmünk arcát, testét is látjuk, aztán egyszer találkozunk valakivel, akiben mindezt meglátni véljük. Igazából nem abba az emberbe szeretünk bele, amilyen ő valójában, hanem az általunk elképzelt jellemzőkkel burkoljuk be. Az pedig, hogy mikor hull le a lepel a szerelmünkről, csak idő kérdése. A lila ködös állapotú szerelemet tehát csak ideig, óráig lehet fenntartani.

A gyarló ember pedig vágyik a nagy szerelemre, amely hosszantartó kapcsolatot eredményez. A hosszú távú kapcsolat alapjai azonban nem a hirtelen, a semmiből jött érzéseken nyugszanak. Amikor a párok között kihuny a szerelem, következik a civódással, veszekedéssel teli időszak. A kapcsolat megmentéséért tett kísérletek zátonyra futhatnak, a kapcsolat véget ér.

Akivel azonban eleinte csak ismerkedünk, de semmi lángot nem tapasztalunk, mégis válhat tartós kapcsolattá. Ha a kapcsolatot folyamatosan fenntartjuk, szánunk arra időt, hogy megismerjük egymást, könnyen lehet, hogy előbb vagy utóbb hogy egy szép napon arra döbbenünk rá, hogy hiányzik a másik. Nem is csak egyszerűen hiányzik, sokkal inkább erősebb köteléket érzünk iránta. A megismerés során belelátunk a másik lelkébe, életébe, cselekedeteibe. Habár nem nagy lánggal indul, hanem szépen felépített alapos ismerkedéssel, mégis komoly kapcsolattá lehet.

Sokan esnek abba a hibába, hogy gyártanak maguknak egy sablont, hogy a nagy szerelem milyen legyen. Ennek a klisének megfelelő személyeket keresnek, válogatnak. Meg is találhatják, de a kívánt külső nem biztos, hogy azt a belsőt takarja, ami ehhez a sablonhoz illene.

Ha észrevesszük, hogy egy rossz sablont állítottunk össze, vagy a sablon a külső megjelenés terén tökéletes ugyan, azonban a belső értékekre sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk, akkor a gyakorlatba is át kell ezt ültetni. Sokkal nyitottabban kell a társunkat keresni.

Ha a szingli életmód jutott neked most osztályrészül, de ezen változtatni szeretnél, akkor ismerkedj, de okosan. Utad során sokáig érezheted úgy, hogy a helyes vágányon vagy, aztán mégis kénytelen vagy a vészféket behúzni, és ki kell a szerelvényből szállnod. Hát szállj ki! Ha pedig érdemesnek tartod arra, hogy küzdj érte, akkor hozd helyre a hibát, formálódja, formázz, de tegyél érte.

(Forrás: marmalade.hu | she-conomy.com, popxo.com, meaningfulwomen.com/képek)