Jump to content

Könnyet morzsoló házisárkányok

2017. 04. 23. 17:00

Nincs természetesebb, mint az, hogy a gyerekek felnőnek, a lányokból nők, a fiúkból férfiak lesznek. A nőiséggel együtt jár a havonta jelentkező menstruáció. Teljesen természetes, csakhogy ez az állapot magával vonhat néhány természetellenes viselkedést.

Érzelmi hullámvasút, házisárkány effektus, idegesség, sírás után nevetés. Mindezeket rövid idő leforgása alatt képesek vagyunk produkálni akkor, ha menstruálunk. Még a férfiak is felfigyelhetnek erre az állapotunkra, ha valamennyire érintettek érzelmi kitöréseinknek, és azonnal felteszik magukban vagy akár hangosan a kérdést: Megjött? A válasz: igen. Hiába sejtik, hogy mi áll a háttérben, a férfiak ezt sohasem fogják megérteni.

Minden hónapban fenyegeti a férfiakat az a veszély, hogy párjuk, női családtagjuk látszólag minden ok nélkül kiboruljon, sírjon, nevetgéljen. Ez egy hónapban egyszer előforduló teljesen normális folyamat, csakhogy már előtte megérezzük, hogy szervezetünk mire készül. Már napokkal előtte tünetei vannak. A menstruációt megelőző napokban már jellemzően bármikor képesek vagyunk magunkat elsírni. A sírós állapotunk végigkísér az egész folyamat alatt.

Hiába tudjuk, hogy női létünk része ez, mégsem tudunk mindig teljesen felkészülten a dolgok elé állni. Elképzelhető, hogy se tampon, se betét nincs nálunk. Kétségbeesetten és bámulatos gyakorlatiassággal tudunk bármilyen papíranyagból alkalmatosságot készíteni. Na persze ez csak tűzoltás, ideiglenes megoldás gyanánt jó addig, amíg be nem szerzünk egy valódit. Valamilyen oknál fogva barátnőinket szeretjük értesíteni arról, hogy megjött. Talán azért is tesszük ezt, mert ismertetni szeretnénk velük, hogy épp min megyünk keresztül. Mivel nőből vannak, ők igazán értik, hogy mi zajlik bennünk, valamint potenciális alanyok lehetnek arra, hogy adjanak egy tampont, mert nincs nálunk.

A menstruáció ideje alatt testünket sem látjuk reálisan. Az biztos, hogy van az a szakasz, amikor nemhogy nem vagyunk magunkkal elégedettek, de emiatt képesek vagyunk sírni, akár hisztizni is.

Szerencsésnek mondhatja el magát az a nő, aki mindenféle görcs és elázás nélkül ússza meg havonta ezt az eseményt, de sokan nem így élik meg. Melegvizes palack a hashoz szorítva, ennek híján egy kispárna is megteszi magzati pózba görnyedt testünknek. Még véletlenül sem érdekel ilyenkor, hogy a fehérnemű nem tanga, hanem inkább a nagyibugyi felé közelít.

Minden tampon és betét a lehető legjobb nedvszívó tulajdonságú, a test formáját felvevő termék. Hiába a törekvés, bizony az első napokban még így sem biztos, hogy komfortérzetünk és a hangulatunk a csúcson lenne, sőt.

Mi magunk is tudjuk, hogy ezekben a napokban kicsit megőrülünk, kicsit elvérzünk, kicsit (vagy nagyon) labilissá válunk, de a végén újjászületünk. Amikor végre vége, akkor lelkünk kicsit megnyugszik, és van néhány szabad napunk arra, hogy testileg és lelkileg is felkészüljünk arra, hogy kis idő múlva újra kezdődik az egész őrület.

Ha mi nők ezt így éljük meg a menstruációt, vajon az erős férfiak, akiket egy torokfájás megválaszt, túlélnék? Ugye tudod a választ?! Valószínűleg éppen ezért osztották ránk ezt a szerepet.

(Forrás: marmalade.hu | plannedparenthood.org, mcgilltribune.com, qsota.com/képek)