Jump to content

Ha úgy érzed változtatnod kell, csak rajtad múlik

2017. 02. 01. 19:00

Folyamatosan változik a világ, benne életünk is. Csak gondoljunk abba bele, hogy két aprócska sejt találkozásából fejlődtünk ki, születtünk világra, felnőtté értünk. Az életünkben több olyan szakasz van, amikor megállunk és elgondolkodunk, hogy vajon az út, amit épp taposunk, az helyes-e? Ha érzel magadban egy kicsi kételyt is, hogy talán lehetne máshogy, talán lehetne boldogabb. Sokaknak az új év, esetleg egy újabb születésnap adja meg azt a fordulópontot, amely változtatásra ösztönöz.

Mindenki maga érzi, hogy amiben van, az mennyire jó vagy mennyire nem az. Ha egy szakítás után vagyunk, le kell higgadni és magunk mögött kell hagyni a múltat. Hátratekintve le kell vonni a tanulságot, de csakis a jövőbe tekintve kell tervezni.

Egy szakítás az valaminek a vége. Megszűnt egy addig működő kapcsolat, amelyben tapasztaltunk sokfélét. Egy szakítás után nemcsak a kapcsolat szűnik meg, hanem az addigi életmód is. Nem kell mindent az alapokra visszabontani, de sokkal okosabban kell a folytatásban csinálni. Ha életeden változtatni szeretnél, észre kell venned, hogy mi volt az, ami nem működött eddig, és miben voltál sikeres, boldog. Még ha ezt tudod is gondolataidban, érdemes leírni. Jegyezd fel az elmúlt időszakod sikereit és kudarcait. Mustráld át saját hibalistádat és gondold át, hogy mi vezetett azokhoz a kudarcokhoz. Gondold át, hogy mit kellett volna tenned ahhoz, hogy ezek a kudarcok elkerüljenek téged. Ugyanígy vizsgáld meg a sikereidet is. Sok mindenre rájöhetsz ilyenkor.

Ha nem érezzük jól magunkat az életünkben, egy idő után biztosan rászánjuk magunkat a változtatásra (jó esetben). Az önsajnálatunkból kivetkőzve észre kell venned a lehetőségeidet. Merj újítani, merj vállalkozni, merj merni. Ezt mondani sokkal könnyebb, mint megtenni, de hidd el, hogy csak az első lépést megtenni nehéz.

Mindegy, hogy szakításon vagy túl, vagy elveszítetted munkádat. Az élet mindig feladatokat generál, amelyet meg kell oldanunk. Ha nem akarjuk, hogy ezek betemessenek, akkor megoldjuk azokat. Ha magadtól, önerőből kilábalsz egy nehezebb helyzetből, az hihetetlen energiát, jó érzést szabadít fel benned. Erőt ad ahhoz, hogy újabbnál újabb célokat tűzz ki magadnak, és megvalósítsd vágyaidat.

Bármilyen változást is szeretnél az életedben elérni lásd meg magad körül az apró csodákat és lehetőségeket. Nem is kell nagyon nagy dolgokra gondolni. Változtass a külsődön, de változtathatsz otthonodon is. Ezek sokat dobnak a hangulatunkon és a közérzetünkön is. Még az új látásmód, a változás és változtatással sem számíthatsz tökéletesre, hiszen a világban semmi sem tökéletes. Ne is szabad tökéletesnek vélt élet után sóvárogni, mert az csak illúzió. Légy hálás azért, amid van, és keresd meg azt, amivel boldogabbá tudnád tenni életed. Ahhoz, hogy tudj változtatni, magadra kell koncentrálni, senki másra. Még ha rögös is az út, és sok erővel meg kell küzdeni, akkor is vedd tudomásul, hogy a te életedet te irányítod.

(Forrás: marmalade.hu | mypreretirementmusings.wordpress.com, progressivehomestead.com, fitnessedgecleveland.com/képek)