Jump to content

Unalmas közhelyek, amelyek működnek

2017. 01. 29. 17:00

A közösségi média felületén barangolva sok bölcsességgel találkozunk nap, mint nap. Két verzió létezik: vagy teljesen magunkénak érezzük, és azonosulunk ezekkel a nagy szavakkal, vagy továbbgörgetünk, mert már annyira unjuk jelenlétüket.

Az internet és a közösségi oldalak azt a lehetőséget nyújtják, hogy nagyon gyorsan elérjenek hozzánk hírek és gondolatok. Vannak köztük nagyon érdekesek, amelyek megkapják a figyelmünket. A másnak nem sokat jelentő mondatok, mintha a szívünkhöz szólnának. A javán így is átgördülünk

Hányszor mondják és látod leírva is, hogy azt kapod, amit adsz. Már olyan unalomig elcsépelt ez, hogy elsiklasz felette. Ám ha épp olyan élethelyzetben vagy, amiben teljesen helytálló, akkor már más színezete lesz a semmitmondó kijelentésnek. Gondolj csak bele, hogy mennyire igaz is. Előbb dolgozol, hogy azért megkapd a fizetésed. Ha szorgalmas vagy, az előbb vagy utóbb megtérül az életben is. Ha szeretetteljes vagy mindenkivel, akkor téged is szeretni fognak. Azt kapod, amit adsz. Csak igaz.

Az életben semmi sincs ingyen. Már gyermekkorunkban megtanuljuk azt, hogy mindennek megvan az ára. Aminek nagyobb az értéke, azért nagyobb árat is kell fizetni. Aztán persze megjelent a nagy bölcsesség, hogy ami a legfontosabb az életben, az mégis ingyenes. Cöh, olyan nincs, gondolnád. Számolj csak a levegővel, ingyen szívod a tüdődbe. Ha nem így lenne, nagy bajban lennénk. A szeretet, az ölelés, a mosoly, a barátság mind, mind ingyenes és a világ legjobb dolgai. Nemde?

Van, hogy összecsapnak a hullámok az ember felett. A sok szerep, amelyben meg kell felelnünk nap, mint nap, felőrölhet. Csakhogy még ott van az is, amire ugyanúgy időt akarunk szakítani, mert ez ad erőt a mindennapokhoz. Munkát is vihetsz haza, de még ott a házimunka is, tanulni kell a gyermekeddel, és még sorolhatnánk a napi teendőket. Idegeskedés, kapkodás. Nyugodj le. Egyszerre csak eggyel tudsz foglalkozni. Nem is érdemes többel, mert eredményes csak így tudsz lenni. Hiába foglalkozol több dologgal is egyszerre, hiába kapsz bele mindenbe, nem haladsz gyorsabban.

Amikor nem találod a helyed a világban, és azt érzed, hogy valami változás kell, boldogságot akarsz. Mindenki ezt hajtja, de az sosem parancsra következik be. Minél erősebben hajtjuk a boldogságot, minél erőszakosabban törekszünk annak elérésére, annál messzebbre kerülhetünk attól az állapottól. Egy újabb bölcsesség szerint minél jobban vágysz a boldogságra, annál inkább nem leled, mert a kétségbeesett keresés közben elmehet a kedved az egésztől. Ha nem következik be kis időn belül a boldogság megtalálása, akkor tele lesz fejünk negatív gondolatokkal. Itt pedig vissza lehet kanyarodni az első közhelyhez, miszerint azt kapod, amit adsz. A negatív dolog negatívat eredményez. Amikor azonban nem minden energiáddal a boldogságot keresed, észreveszel az életben apró csodákat, a semmiből tűnhet fel a boldogságod.

Az is lehet, hogy nem vagyunk elégedettek az életünkkel, de miután nagy veszteség ér minket, akkor döbbenünk rá, hogy mégis megvolt mindenünk. Tehát sokszor csak aztán értékelünk dolgokat, miután már nincsenek jelen az életünkben. Nincs más hátra, mint adjunk hálát azért, amink van.

(Forrás: marmalade.hu | nanettevhucknall.com, huffpost.com, buildingontheword.org/képek)