Jump to content

A gránátalma magolaj jótékony hatásai

2017. 01. 11. 15:37

Bőr nélkül képtelenek lennénk élni. Ez tény. Viszont, hogyan lehet úgy ápolni és elérni az egészséges felépítését, hogy ne károsítsuk semmivel? A válasz a gránátalma magjában rejlik.

Közel-Kelet és Ázsia lakosai feledzték fel és ruházták át ezt az ismeretet a nyugati civilizáció embereire. Ez a közös tudás azonban egyszer csak eltűnt, egészen napjainkig. Igazán most jött újra „divatba” a természetes bőrápolás, melynek legkiválóbb alapanyaga a gránátalma magjából nyert olaj. Hogy miért?

Mert a gránátalma magja tele van anti-oxidánsokkal, amelyek természetes bőrápolóként is funkcionál. Az olaj megtisztítja a bőr a szennyeződésektől, bacilusuktól és megóvja azt. Nem csak a bőrfelület külső védelméért felelős, hanem a bőr alatti lerakódásokat is megszünteti. Ugyanis a káros anyagok nem csak a felszínen tartózkodnak. A gránátalma magolaj a bőr alé jutva megszünteti a toxikus lerakódásokat.

Ennek köszönhetően a bőr sokkal ragyogóbbá, egészségesebbé válik. Ennek jeleként a bőrbetegségek, irritációk, egyéb kellemetlenségek elkerülik a bőrfelszínt. Természetesen ehhez nem elég, ha csak néha ápoljuk. A rendszeres kezelés úgy 2-3 hónapon keresztül látványos eredményekkel jár. Nem csak visszanyeri feszességét és puhaságát, de a fent említett bőrbetegségek mindegyike elkerülni, illetve a ráncok is visszahúzódnak, kevésbé hagynak markáns nyomot a bőrön. Érdemes kipróbálni!

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)