Jump to content

A hirtelen jött milliók megrészegítenek

2016. 12. 28. 17:00

Hányan álmodoztunk már arról, hogy kihúzzák a lottón megjátszott számainkat. Amikor lottómilliomossá válunk, onnantól kezdve új fény virrad ránk, és az addigi életünkkel felszámolunk. Nos, elmondások alapján tényleg megváltozik a világ egy nagy nyeremény után.

Akik nagy, nagyon nagy, vagy még annál is nagyobb összeget nyernek a lottón, sokáig titok övezi kilétüket. Valószínűleg ahhoz is idő szükséges, hogy felfogja és feldolgozza az újdonsült milliomos azt a tényt, hogy sok pénze lett hirtelen, valamint attól is tart, hogy megjelennek azok a rokonok és barátok is, akikkel már évek óta nem is tartja a kapcsolatot. A pénz hallatára azonban kedvet kapnak a kapcsolat felelevenítésére, elmélyítésére.

A valóságban azonban a lottónyeremény általában igencsak rövid életű. Vagyis, aki megnyeri, azoknak nagy része nem tud gazdálkodni a pénzzel, és olykor még annál is szegényebb lesz, mint mielőtt a nagy nyereményhez hozzájutott. Bármennyire áhítozunk a nagy nyereményre, úgy sújthat a hirtelen jött millió, milliók, hogy traumaként foghatjuk fel. Ugye most csóválod a fejed, és azt mondod magadban, hogy nálad biztosan nem okozna traumát? Nézzünk néhány példát a világból.

Egy középkorú férfi megnyerte a hatalmas összegű lottónyereményt. Amikor szembesült a hihetetlennel, napokig nem tudott aludni. Éjszaka arra riadt fel, hogy el fog késni a munkájából, közben pedig már felmondott a munkahelyén, hiszen felesleges volt dolgoznia. Alig tudta felfogni a vele történteket, mindig azt érezte, hogy ebből az álomból fel fog ébredni. Ahogy telt az idő, és egyértelművé vált a nagy pénznyeremény, úgy kezdett el rettegni a pénze elvesztése miatt. A nagy összeg olyan lehetőségeket tár ki az ember előtt, amelyről csak álmodozott. De még a nagy pénzösszeg is véges. Mivel nem dolgoznak meg érte, ezért nagyon könnyelműen bánhatnak azzal. Ráadásul nemcsak a saját vágyaikkal kell szembenézniük, hanem a családtagok is ugyanúgy részesedni akarnak a nagy nyereményből. Mindenkinek megvalósulni látszik dédelgetett álma, vagyis saját magán kívül más költekezési vágyát is ki kell elégítenie. A nagy összeg megrészegítheti az embert. Egy fiatal amerikai hölgy is nyert a lottón, és a pénzt családjára, barátaira költötte. Ő csak adni akart, segíteni barátain, családján, és ezt hat éven keresztül tudta finanszírozni, amikor teljesen lenullázódott.

Volt olyan amerikai nyertes, aki ellen saját családtagja fordult és kirabolták a nyertes rokont. Az egész ráadásul tragédiába torkollt, ugyanis a lottómilliomos sógornője és új barátja indította a támadást. A férfi kényszerhelyzetbe hozta őket, vagy megöli mindkettőjüket, vagy csak a férfit. A nő az életben maradás érdekében lelőtte barátját.

Olyan nyertes is volt, aki „elfelejtett” szólni férjének, hogy sokat nyert a lottón. Kezdeményezte a válást, amibe a férj is belement ugyan, de csak a válás után két évvel tudta meg, hogy mennyi pénz ütötte volna a markát. Ellentámadásba lendült, és odáig fajult a per, hogy a bíróság a nyeremény minden centjét a férfinek ítélte.

Egy futballrajongó is nyert nagy összeget, és kedvenc csapatát milliókkal támogatta. A helyi klubba befektetett összeget elbukta, amikor a klub megsemmisült.

Nagyon sokan élvezeti cikkekre költik a hatalmas összeget. A drog, az ital első helyen van sokaknál. Dobálóznak a milliókkal, drága autókra és yachtokra, ékszerekre költik vagyonuk nagy részét.

(Forrás: marmalade.hu | lottoticketsonline.com, moneycrashers.com/képek)