Jump to content

Varázsmogyoróval a kellemetlen szájszag ellen

2016. 11. 30. 19:05

A szájszag tabu, amiről nem szeretünk beszélni és fennállásról is nehezen veszünk tudomást, és leginkább csak akkor, ha finoman felhívják rá a figyelmet. A kellemetlen probléma legtöbb esetben egy kis odafigyeléssel orvosolható.

A rossz lehelet kialakulásáért leggyakrabban a rossz szokások tehetők felelőssé, illetve a helytelen táplálkozás. Ezen felül természetesen szervi panaszok is állhatnak a háttérben. A szájhigiéniai szakértők top ötös listáján a kellemetlen lehelet kiváltásának fő okai:

A szájban lévő bacilusok, amelyek minden étkezés során szaporodnak, a fogak között illetve a nyelven élnek. Elpusztulásuk során kifejezetten rossz szagot árasztanak. A mandula és gyomor is lehet okozója a szájszagnak. A begyulladt mandula illetve a mandulákban lévő mély lyukak, tüszőüregek, gyakran okoznak rossz szájszagot. A gyomorbántalmak köszönhetően is hasonló helyzet alakulhat ki. Ugyanis a rosszul záródó gyomorszáj, vagy savas felböfögések igen kellemetlen szájszagot képesek kreálni. A helytelen táplálkozás és rossz szokások, mint dohányzás, pipa, alkohol stb. is szintén kiváltói.

A szájszag megszüntetésének számos módjáról hallhattak, de lemerem fogadni, hogy kevesen ismerik a varázsmogyorót. Ez a növény hazánkban nem túl népszerű, ennek oka, hogy alig lehet róla olvasni, pedig áldásos hatással bír, a fent említett kellemetlen problémával kapcsolatban.

A varázsmogyoró tartalmú folyadék egyszerűen és természetesen mulasztja el a problémát. Kúraként alkalmazva teljesen elmulasztja a szájszagot. A varázsmogyoró-főzet gátolja szájüregben a baktériumok szaporodását, és hatékony a fogágy betegségekkel szemben is. A készítmény beszerzése bio boltokban és gyógynövényboltokban lehetséges.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)