Jump to content

Komoly(an) kapcsolatban vagy?

2016. 11. 05. 17:00

Rég volt már részed egy olyan jól működő kapcsolatban, amelyben tényleg azt tudtad mondani, hogy érzelmeid egyre mélyülnek a másik iránt, és már egy párt is alkottok? Nem egyoldalú, hanem viszonzott érzelmek ezek, ráadásul kerek-perec kimondtátok, együtt jártok. Mégis bizonytalan vagy?

Megismerkedtél valakivel, elkezdtetek randizni. Minden alkalom jó volt, és egyértelmű volt a folytatás. A közös programok, a minél több együtt töltött idő csak közelebb hozhat titeket egymáshoz. Egy idő után azonban óhatatlan az, hogy elkezdjünk továbbgondolni és látni azon, ami van. Vajon a másik is olyan jól érzi magát velem, ahogy én vele? Vajon ő is azt érzi, amit én iránta? Azt már kimondtátok, hogy megpróbáljátok együtt, de vajon az érzelmek ezzel párhuzamosan mélyülnek? Mi jelezheti azt, hogy a kapcsolat tényleg komollyá vált?

Ha még magunk sem igazán vagyunk azzal tisztában, hogy az új kapcsolatunk merre veszi az irányt, akkor nem is nagyon szeretjük a barátokkal, ismerősökkel való találkozást, mert az első kérdések között biztos az is szerepelni fog, amely arra irányul, hogy hol tartatok a párotokkal.

Az ovis kisfiúk gyakran hajcibálással fejezik ki tetszésüket egy kislány iránt. Felnőttként, több kapcsolaton és szakításon túl azonban a komoly kapcsolati szándék jele az lehet, ha nem azonnal, a legelső találkozás során teperitek le egymást. Ha már rögtön az első találkozáskor nagy hangsúlyt kap a testiség, arra utaló jelek vannak, az nem a komoly kapcsolat előfutára. Ritkán, bár megtörténik, hogy az egyéjszakás, szexre épülő találkozásból házasság, kapcsolat lett. Megtörténhet, de nem ez a jellemző. Ha tényleg te érdekled, a személyiséged, valóban meg akar ismerni, akkor nem alulról kezdi azt. A szex csak egy adalék, jelentős adalék, de könnyen kaphatóságot sejtet. Egy férfi számára sem csábító ez, csak addig, amíg meg nem kapja, amit akar. Az első randit emiatt nem is érdemes saját lakásodban, vagy a másik fél otthonában lebonyolítani. Egy közömbös hely a legideálisabb.

Amikor már kellő tapasztalattal vágunk bele az ismerkedésbe, megéltünk nagyon jókat, nagyon mélyen is jártunk már egy-egy szakítás során, akkor tényleg arra vágyunk, hogy egy jó kapcsolatot tudjunk valakivel kialakítani. Természetesen a külső és a belső együttese teszi vonzóvá számunkra a másikat. A találkozások alkalmával egyre jobban megismeritek a másik személyiségét, múltját, jelenét, és egyre jobban körvonalazódik, hogy ő az, akit kerestél, vagy sem. Ha elfogadod őt, akkor elfogadod úgy, ahogy van, nem akarod se megváltoztatni, se elnyomni, se felülmúlni, ugyanígy tesz párod is. Megbízol benne és ő megbízik benned.

Mi is lehetne az érzelmeken kívül fontos egy kapcsolatban? Természetesen a hűség és a bizalom, valamint az őszinteség. Ezek közül egyik sem hiányozhat egy komoly kapcsolatból. Úgy érzed, ezek a feltételek maximálisan jelen vannak? Megbeszélitek a problémáitokat? Akkor bizony a kapcsolat komollyá vált.

(Forrás: marmalade.hu |synonym.com, pinkycloud.com/képek)