Jump to content

Ha összedőlni készül az életed

2016. 08. 31. 19:00

Előfordul, hogy semmi rosszat nem tettünk, mégis olyan időszak következik be életünkben, amelyet szeretnék átaludni, meg nem történtté tenni. Természetesen ezt nem lehetséges. A legnehezebb helyzetben is van egy olyan pont, amin túl már csak könnyebb lehet.

Biztat vagy sem, de mindenki vannak nehéz időszakai. Megteheted azt, hogy úgy csinálsz, mintha mi sem történt volna, de abban biztos lehetsz, hogy előbb vagy utóbb visszaköszön az életedben a megoldatlan ügy. Jobb szembenézni a dolgokkal. Sokszor ez a nehezebb út, de a fejlődésed és a problémád megoldásában csakis ez a hozzáállás segít. Amikor összedőlni látszik minden, akkor van nagy szükség arra, hogy tűzz ki magadnak egy olyan célt, amely megvalósítható. Ne a valóságtól elrugaszkodott, a lehetetlent célozd meg.

Egy kemény időszakban szükséges lecsendesedned, és a világtól kicsit visszavonulni. A csend és a saját gondolataid azok, amellyel mérlegelheted, hogy a múltban mit hibáztál, mi történt. Lehet, hogy azonnal rájössz olyan apróságra, amely mindig is létezett, de te nem tulajdonítottál neki jelentőséget. Ha rájöttél és beismerted a hibádat, már közelebb vagy a megoldáshoz. A hibák felismerésével az önismeretedet is csiszolod.

Gondold át a múltban történteket, de ez nem azt jelenti, hogy benne kell ragadnod. Vond le a tanulságokat, lásd meg benne a jót is, ne csak a rosszat. Igyekezz ebből az állapotból, az önsajnálatból és a múlt sebeinek nyalogatásából kitörni, mert ki akar negatív ember társaságában lenni?

Nyiss új fejezetet az életedben. Ha az utadba kerül egy új lehetőség, ne félj belevágni. Persze csak ésszel, de ha változtatni szeretnél az életeden, akkor muszáj az önsajnálatból kiverekedni magad. Ha minden az új lehetőség mellett szól, egyedül te állod útját, akkor légy bátor. Mindig úgy csinálj mindent, ahogy tőled kitelik. Lehet nem mindig sikerül jól, de a hibákat legtöbbször ki lehet javítani. Kaphatsz építő jellegű kritikát, de mindig mindenkinek nem tetszhetünk, sem a munkánk, így lesz, aki megszól. Ha a tudásod legjavát adtad bele, akkor ezzel nem szabad foglalkoznod. Ám, ha nem tiszta a lelkiismereted, az ilyen megszólás jót tehet neked, hiszen arra motivál, hogy következőleg máshogy és jól csináld.

Amikor összeborulni látszik az életed, akkor van a legnagyobb szükség a családodra és a barátaidra. Vedd magad körül velük. Oszd meg velük gondolataidat, félelmeidet, ötleteidet. Megszabadulsz a feszültségektől, amellett pedig az ötletek megvalósulhatnak a gondolat teremtő erejének segítségével, az elhatározásoddal és a családod, barátaid támogatásának köszönhetően.

(Forrás: stevenaitchison.co.uk, bewusst-vegan-froh.de, whitneygracia.com/képek)