Jump to content

Önmagunk és boldogságunk megtalálása

2016. 08. 24. 17:00

Van, aki nem hisz benne és nem is kedveli azt a hókuszpókuszt, amelyet spirituális emberek mondanak vagy tesznek. Mereven elhatárolódik. Mások tapasztaltak, láttak, belemélyültek és foglalkozni kezdtek az ezotériával. Megint mások a vallásukba vetik hitüket.

Sokakat kerget őrületbe, amikor olyan hihetetlennek tűnő energiákról, szellemekről, láthatatlan és felfoghatatlan dolgokról beszélnek az ezoterikus beállítottságú emberek. Aki nem spirituális személy, és egyik vallást sem követi, az könnyen párhuzamot von a kettő között.

A spiritualitás egyáltalán nem jelent egyet valamely vallás követésével. A vallás dogmarendszerre és annak követésére épül, amelyet a múltban megfogalmaztak leírtak és a mai napig érvényesek azok a bölcsességek. A vallásban az istenbe vagy istenekbe vetett hit mind a hívő magatartásában, de a szertartásokban, istentiszteletekben is megnyilvánul. A spiritualitás más. A szellemi létezésen van a hangsúly, vagyis ez egy olyan gondolkodásmód, életforma, amelyben a személy túljut a tudomány és az elme határain. A spirituális ember elfogadja és hiszi, hogy ezen az életen kívül van más valóság is. Aki ebbe a világba belecseppen, az nem menekül a való világból. Sőt éppen ezáltal tapasztalja meg és fogadja el az életet.

Életünk során kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy esemény, valakivel való találkozásunk rádöbbent a világra. Ahogy öregszik, érik az ember, egyre inkább képes az önreflexióra. Mintha kívülről tekintenénk saját életünkre, és sokkal reálisabb képet kapunk arról, hogy miben vagyunk. Van, akinek ehhez semmi ok sem szükséges, egyszerűen magától megváltoznak gondolatai, de általában valamilyen esemény döbbent rá minket, hogy a világ több, mint amit fel tudunk fogni érzékszerveinkkel.

Anyagias világban élünk, ahol a külsőségek, a pénz hajhászása jelentős. Kimeríti az ember lelkét ez a küzdelem, és sokan azért találnak a spiritualitás útjára, mert életüket újból egyensúlyba szeretnék hozni. A pénzen kívül szükséges a boldog élet. Gyakran gondolják, hogy csak az lehet spirituális személy, aki valamilyen ezoterikus tanfolyamon részt vesz, nélküle azonban lehetetlen a spiritualitást megélni. Ehhez semmilyen könyv, semmilyen képzés nem szükséges. Amire szükség van, az a tudatosság, hogy belső világunkat és céljainkat egymáshoz közelítsük. Az önismeret az alapja. Bele kell látni saját életünkbe, és ha hibát fedezünk fel, az már fél siker. Igazából azonban az szükséges, hogy saját nézőpontunkat meg tudjuk változtatni ahhoz, hogy életünk boldog és sikeres legyen.

(Forrás: postsfromthepath.com, retreatsinsedona.com/képek)