Jump to content

Természetes kombináció az egészség érdekében

2016. 06. 06. 19:00

Abban a világban, amikor már minden kisebb és nagyobb fájdalomra is pirulákat kapkodunk be, egyre többen keresnek természetes gyógymódot. A természet adta lehetőségeket kiaknázva nemcsak az egészségünkért teszünk, de a pénztárcánknak is kedvezünk.

Az almaecet gyógyító ereje jól ismert. Mostanában számos alkalommal előveszik ezt a konyhai alapanyagot. Az otthonunk tisztításához, fertőtlenítéséhez, a ruhák felfrissítéséhez, fogyókúrához, méregtelenítéshez is kiváló. Az almaecetet önmagában is kedveljük, mert a fájós torkot is karban tartja, de a koleszterint ugyanígy. Erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni az allergia kellemetlen tüneteit, az anyagcserét gyorsítja, megszünteti a szervezetben lévő gyulladásokat.

A méz szintén nagyon jó édesítő, fertőtlenítő hatású. Nem véletlenül alkalmazzuk megfázás, torokfájás esetén. Az arthritis egyik legjobb ellenszere szintén a méz, amelynek megszüntetéséhez méz, fahéj és langyos víz elkeveréséből kell összeállítani a masszát, és a fájós területre kenni. A méz az egyik leghatékonyabb koleszterinszint csökkentő.

Ám ha ezt a két anyagot egyesítjük, akkor gyógyitalt kapunk, amely az ízületi fájdalmainkat enyhíteni tudja. Márpedig ez sokakat érint, igen fájdalmas tud lenni, megkeseríti napjainkat. Az almaecet és méz közös főzete igazi gyógyír lehet erre a problémára.

A méz és almaecet főzete valóban enyhíti az ízületi fájdalmakat, de még inkább szeretni fogjuk azért, mert számos más bajt is gyógyít. Ha elfogyasztjuk a mézet és az almaecetet, akkor lúgosítást végzünk a szervezetünkben. Az almaecet önmagában nem túl jó, mint ahogy a neve is mutatja, ecet. Ezért, ha vízzel hígítják és mézet is raknak hozzá, már sokkal ihatóbbá válik, és kedvező változásokat idéz elő. Csökkenti a koleszterinszintet, de még a vérnyomást is ez a természetes hatóanyagokból elkészített kombináció. Emellett energiát biztosít és még az állóképességet is növeli.

Ha el akarod kezdeni az almaecet-méz kúrát, nem árt huzamosabb ideig fogyasztanod. Nem kell más, csak langyos víz, egy kanál méz és ugyanennyi almaecet. Ebből kell naponta kétszer, éhgyomorra kell fogyasztani. Számos kedvező élettani hatást fogsz magadon tapasztalni.

(Forrás: thewellnessalmanac.com, positivehealthwellness.com/képek)