Jump to content

Azért barátok még lehetünk!?

2016. 03. 22. 17:00

Társas lény lévén, bármennyire is élvezzük valameddig az egyedüllétet, egy idő után nagy valószínűséggel ez átfordul hiányérzetbe. Méghozzá párunkat keressük a nagyvilágban.

Az ismerkedés eleinte lehet félénk, lehet feszültséggel teli, vagy épp laza, de még a szimpátia esetén sem biztos, hogy azonnal lángra lobbannak a szívek. Mi lesz ebből? Szerelemmé változik vagy marad baráti szinten?

Sokunk kergeti a nagy szerelmet. Az első randevú lehet nagyon jól sikerült, de ha nem érezzük a pezsgést, – azt, amire nagyon vágyunk –, akkor a lelkesedés alább fog hagyni. Legalábbis nagy valószínűséggel így történik, hacsak meg sikerül jobban a következő randi, és nem gyújtja lángra a feleket. Ám könnyen meglehet, hogy esélyt sem adunk egy második találkozóra, mert nem érezzük arra érdemesnek. Ha mégis adunk még egy lehetőséget magunknak, akkor is lehetséges, hogy csak az erősödik meg bennünk, amit már elsőre is éreztünk: ebből nem lesz kapcsolat.

Nagy esély van arra, hogy életünk során már kaptunk és adtunk is kosarat. Emberként tiszteljük és kedveljük a másikat, de nincs meg a szikra, a vonzódás, ami arra motiválna minket, hogy további kapcsolatot építsünk ki vele? A leggyilkosabb, amit ebben a helyzetben mondhatunk, (vagy mondhatnak nekünk): legyünk barátok! Megalázó pillanat és érzés. Partnerként, kapcsolatként nem alkalmas, csak barátnak? Hihetetlenül abszurd helyzet, így ha nem akarjuk megbántani annál jobban, minthogy nem lesz köztetek kapcsolat, akkor ne szúrd szíven te sem ezzel a gesztussal. Ha voltál hasonló helyzetben, akkor tudod, hogy mennyire kínos és kényelmetlen szituáció. Úgy cselekedj mással, ahogyan te is szeretnéd, hogy bánjanak. Ennél még az őszinte nem is sokkal kegyesebb.

Már az első randevún kiderül, hogy érdemes-e újból találkozni, vagy az első randi egyben az utolsót is jelenti. Ezt legbelül mindenki érzi. Lehet egy randevú kényelmes, könnyed, laza és fesztelen, de ha nincs meg az a kémia, az a zsigereinkre ható érzés, amire várunk, akkor válasszuk az egyenes és őszinte utat. Ha ugyanis nem tisztázod a helyzetet, biztosan csak ártasz magadnak és a másik személynek is. Hazugság, önámítás, hitegetés, és a végén akár nagy dráma is bekövetkezhet.

A szerelem érzése nem is lobban fel bennünk pillanatok alatt. Vonzalmat érezhetünk, de az igazán mély érzelmek kialakulásához több idő kell. Pláne, ha az interneten bogarászunk társ után. Ott csak az írott szóra, és néhány fényképre hagyatkozhatunk. Aztán hallhatjuk a hangját, de mindent eldönt a személyes találkozás. Ha a nagy érzelemhez idő is kell, azt akkor is érzed már az első találkozáskor, hogy szeretnél-e a partnerrel közelebbi kapcsolatot létesíteni vagy sem.

Ha azt érzed, hogy a személy alkalmatlan arra, hogy bármi komolyabb, akár még egy randi létrejöhessen, akkor a barátságra ne hivatkozz. Légy őszinte, de annak szavait is válaszd meg, mert gyilkos lehet a nem jól használt kifejezésmód. Igyekezz a lehető legkisebb sérülést okozni.

(Forrás: brobible.com/kép)