Jump to content

Bizonytalan vagy a biztosban?

2016. 02. 08. 17:00

Társas lényként minden ember vágya, hogy megtalálja párját. Igazi társát, aki előtt nem kell álarcot rántani maga elé. Akinek úgy megfelel, ahogyan van. Egy kapcsolat első ideje lehet bizonytalanságokkal teli, de aztán…?!

Az ismerkedés során teljesen természetes az, ha valaki bizonytalan. Ha több kínos, vagy nehezen megélt kapcsolaton, szakításon ment keresztül valaki, akkor ez a bizonytalanság még intenzívebben jelentkezhet. Ám ha esélyt adunk, rátalálhatunk párunkra.

Múltunkat nem szabad magunk előtt görgetni, mert nem engedi bejutni az újat, a jót. Meg kell tanulni eltemetni és elengedni. Ami azelőtt nem működött egy új kapcsolatban, az új szerelemmel gördülékeny. Ami egykor bizonytalanságot váltott ki, most megbizonyosodhatunk arról, hogy az új partnerrel minden más. Az elengedés néha hosszabb és fájdalmas folyamat, de szükséges az új élet kezdéséhez. A bizonytalanság kihathat az új kapcsolatra is. Mivel ehhez ketten kellenek, így ne féljünk társunkkal megosztani félelmeinket, problémáinkat, hiszen érintett fél ő is.

Nemcsak kezdetekben bizonytalanodhatunk el kapcsolatunkban, társunkban. A hosszabb ideje tartó szerelemben egyre ritkábbak a kételyek, feltéve, hogy a bizalom és az őszinteség működteti és köti össze a pár tagjait. Természetesen vannak olyan okok, amelyek az elbizonytalaníthatnak, gyanússá válik a társ. Ugyanígy meg kell említeni azt is, hogy az egyik fél nem bízik a másikban még akkor sem, ha nincs is oka rá. Ez utóbbi igencsak megkeserítheti, akár tönkre is teheti a kapcsolatot. Tegyük félre a paranoiákat!

Mint már tudjuk, a bizonytalanság helyénvaló, de meg kell tanulnunk másoktól függetlenül is boldogan élni. A szerelem persze arról szól, hogy megtalálják egymást emberek és jóban, rosszban együtt legyenek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden pillanatban a másik nyakán kell lógni. Egyedül is boldogulni kell, ám ehhez önbizalom szükséges, saját magunkba vetett hit abban, hogy egyedül is elérhetünk bármit.

Mindenkivel előfordult már olyan, hogy annyira simán, kanyarok nélkül haladt egy kapcsolat, amely már szinte gyanús. Ilyenkor megfordulhatnak a fejünkben olyan gondolatok, amelyeknek nincs alapja, mégis töprengünk rajta. Szeret? Isten igazán szeret? Bízni kell a másikban, és az ilyen gondolatok félresöpörni. Hinni kell abban, hogy baj esetén a másik fél tudtunkra adja azt. Ez a fajta bizonytalanság azt feltételezheti, hogy saját magunkban vagyunk bizonytalanok, így egy kapcsolatra sem vagyunk felkészülve.

A boldog párkapcsolatot segíti a felek rugalmassága. Az élet sokkal színesebb, mint hisszük, ráadásul nem várt események, történések zavarhatják meg a nyugalmat. Van, amire nem is lehet felkészülni, de a szélsőségektől mentes út megválasztása, a nyitottság, a könnyedség sokat segíthet abban, hogy a bizonytalan helyzeteket együtt túléljétek.

(Forrás: yourtango.com/kép)