Jump to content

Ez történik, ha nem veszed fel a férjed nevét

2016. 02. 05. 14:37

Ha esetleg arra az eretnekségre vetemednél, hogy megtartod a leánykori neved, számítanod kell bizonyos értetlenkedő kérdésekre.

Van, aki megtartja a leánykori nevét házasság után, mert büszke rá, esetleg megszokta, vagy mert része személyiségének. Szerencsés esetben ezt a férj megérti, és nem veszi zokon, ha az ara nem veszi fel a nevét. 

Persze több lehetőségünk van, hogy milyen formában vegyük fel a nevet, már ha emellett döntünk. Ha viszont maradunk a leánykori névnél, fel kell készülnünk néhány váratlan szituációra.

  1. A férjünket is a mi vezetéknevünkön szólítják

Kínos lehet, ha például a kedvenc éttermünkben foglalunk asztalt – a saját nevünkre. Ekkor előfordulhat, hogy tévedésből a férjet is a mi vezetéknevünkön szólítják, de a van egy kis humorérzéke, lazán túllép a dolgon.

  1. Ha nem változtatod meg a neved Facebookon

Ha a leánykori neved marad fent Facebookon, akkor sokan azt hihetik, hogy nem vagy házas valójában. Azonban ez legyen az ő problémájuk!

  1. Galibát okoz az ügyintézés

Biztos lehetsz benne, hogy többször rákérdeznek majd a leánykori nevedre.

  1. A gyerekek neve

Ó igen. A gyerektéma egyébként is abszolút kedvenc a kíváncsiskodók számára, és azon túl, hogy mikor tervezitek, hogyan szeretnéd nevelni, biztosan az is szóba kerül majd, hogy kinek a vezetéknevét viselje. És persze mindenki jobban fogja tudni nálad.

  1. És a többiek?

Az emberek többsége majd csak megszokja, elvégre 2016-ot írunk. Biztosan lesznek majd olyanok, akiket megbotránkoztat, hogy nem leszel „-né”, de majd csak megbirkóznak vele valahogy.

 

hellogiggles.com

Fotó: pixabay.com