Jump to content

Karácsonyi eljegyzési mizéria

2015. 12. 26. 12:00

A lányok már egészen kicsi korban fantáziálnak arról, hogy majd felnőtt nőként milyen lesz az esküvői ruhájuk. Gondolataikban nagyon romantikus, könnyfakasztó környezetben kéri majd meg az imádott férfi a kezüket egy gyönyörű gyűrű kíséretében.

Karácsony idején gyakoriak a lánykérések, az ékszerészek és kereskedések kimondottan nagy örömére. A közösségi oldalakon a karácsonyi ünnepi menüsort megörökítő, a kapott ajándékokról készült fotókon túl, gyakorta posztolnak a friss hírről, miszerint egy pár összekötni kívánja életét, és ennek első lépéseként megtörtént a lánykérés. A legtöbben örülnek egy ilyen fontos posztnak, másokat pedig egyenesen kikerget a világból. Milyen giccses, hogy a lánykérést éppen szenteste, karácsonykor ejtik meg?! Eltérő véleménnyel vannak a lánykérés idejét illetően még a hölgyek is. Egyesek kimondottan alkalmasnak találják erre az eseményre a meghitt, szeretet ünnepét, hiszen a család akkor jön össze igazán. Még azok a rokonok is hazalátogatnak, akik évente csak kevésszer tehetik meg ezt. A hangulat, a családi összejövetel mind kedvez a lánykérésnek. Az, amikor összeül egy család az asztalnál, mindenki mellett ott van a párja, az összetartozást mutatja, így az, még nem kötelezte el magát, gondolkodóba eshet, hogy nem érkezett-e el az ideje a családalapításnak.

Felmérést is készítettek nők körében arról, hogy a hölgyek mikortól számítanak az eljegyzési gyűrű felhúzására. Ebből kiderült, hogy az együtt járás utáni második évben már aktuálisnak érzik erre az időt. Giccs, vagy nyáltól csöpögő, mégis sok nő fejében fordul meg és reméli, hogy választottja karácsonykor, vagy Valentin-napon teszi meg azt, amire már vár. Valószínűleg a levegőben van a pár között az eljegyzés szele, és a férfiakon is érezhetően nő a nyomás. A szeretett nő mellett még a családtagok, barátok is noszogathatják, hogy mikor szánja már el végre magát. Az ünnepi körülmények éppen ideális hangulatot teremtenek ahhoz, hogy egy pár megerősítse kapcsolatát.

Tovább is lehet ám gondolni ezt, és a karácsonykor eljegyzett, első kábulatából magához tért friss menyasszony és családja azonnal agyban megkezdheti az esküvő szervezését. Feltéve, hogy az eljegyzés után nem kívánják húzni az időt a házasságkötésig. Habár sokan tartják túl direktnek és ötlettelennek a karácsonyi eljegyzést, mégis sokan időzítenek erre az időpontra. Akiknek nem számít, hogy ötletes-e ez az időpont vagy sem, számukra inkább fontos a meghittség, a romantika, és ismerik annyira párjukat, hogy a karácsonyi lánykéréssel igazi boldogságot és meglepetést okoznának, biztosan nagyon jól döntenek. Ha a kapcsolat megérett arra, hogy papírforma szerint is összekösse magát egy pár, akkor kiváló időpont. Ha csak az időt akarja vele egy férfi húzni, hogy „befogja” végre a barátnő és a család száját is kis időre, akkor is jó időpont. A kedélyek egy kis időre lenyugodhatnak, hacsak nem felkorbácsolja azt. Azonban, ha valaki egyáltalán nem biztos párja igenjében, érdemesebb az időpontot és a helyszínt úgy megválasztani, hogy csak ketten legyenek.

Vannak hölgyek, akik kifejezetten ötlettelennek érzik a karácsonyi eljegyzést. A karácsony önmagában egy ünnep, az eljegyzés egy olyan örök pillanat, amelyet sokan egyedi dátumhoz szeretnének kötni, nem pedig egy másik, létező ünnepnaphoz.

(Kép forrása: 77diamonds.com)