Jump to content

5 perc felkelés után, amitől jobb lesz a napod

2015. 02. 25. 10:38

Tudtad, hogy az a körülbelül 5 perc, amit reggeli ébredés és a készülődés közé beiktathatsz, alapvetően befolyásolhatja azt, hogyan alakul a napod és mennyire érzed majd jól magad? Próbáld ki te is a pozitív tudatosság rituáléját!

Egy nehéz nap előtt hajnalban kelni, kibújni a jó meleg ágyból és nekikezdeni egy szürke hétköznapnak nem könnyű... Ez az egyszerű, 5 perces rituálé azonban megváltoztathatja a hozzáállásodat és még a hálószobában elvégezheted.

1. Állítsd le az ébresztőt (30 másodperc)

Az ébresztőt tudatosan tedd a szoba másik végébe, hogy fel kelljen kelned az ágyból leállításához. Nem könnyű, de hatásos a felkelés így! Miközben sétálsz az ébresztőóra felé, mosolyogj, mely beindítja a boldosgág hormonokat szervezetedben. Mondd ki hangosan, hogy "ez egy nagyszerű nap lesz!"

2. Ereszd be a fényt (10 másodperc)

Húzd el a függönyt, húzd fel a redőnyt, legyen világos a szobában! Ha nincs más lehetőség, legalább kapcsold fel a villanyt. Ez egyből jobb kedvre derít, a fény pedig jeled küld az agyadnak, hogy reggel van.

3. Köszöntsd a napot (1 perc)

Állj az ablak felé, és köszöntsd a napot (borúsabb napokon a fényt). Mozgasd a tested, ugrálj párat, mozgasd a karod és a nyakad, energizáld a tested.

4. Játszd végig a napot (1 perc)

Miközben az ablak előtt állsz, gondold végig a napod, játszd le magad előtt, ahogy minden sikerül, amit elterveztél. Hatékony leszel a munkában, jól sikerül a vizsgád, sikeres lesz a megbeszélés, boldogan érsz haza, finom vacsorát főzöl és jól érzed magad este a barátaiddal vagy a családoddal.

5. Légy hálás (30 másodperc)

Mondd ki hangosan, mi mindenért vagy hálás. Ha hálával teli szívvel kezded a napot, egész biztosan később is megértő, vigyázó és gondoskodó leszel.

6. Vesd be az ágyad (1 perc)

Az ágy bevetése pszichológiailag arra sarkall, hogy elkezdődött a nap, elhagyhatod a hálószobát, és nem érzed a kísértést, hogy visszafeküdj. Ráadásul jó érzés lesz tiszta, és rendezett hálószobába visszatérni este. Használd ki a fennmaradó másodperceket, és rakj rendet a szobában.

7. Énekelj (50 másodperc)

Kapcsold be a rádiót, vagy telefonodon játszd le azt a számot, ami mostanában boldogságot okoz, ha meghallod. Énekelj hangosan és táncolva menj ki a szobából. A zenét aztán egész reggel hallgathatod, készülődés közben!

(Fotó: trustworthyfitness)