Jump to content

Érdemes horoszkópot olvasni?

2014. 05. 16. 16:04

Az asztrológiát áltudománynak tartják általánosságban, mégis elképesztően sokan használják, olvassák a mindennapokban. Tudományos bizonyítéka eddig még nem került a köztudatba, és sokan szkeptikusan állnak ehhez a témához és az újságokban szinte mindenütt jelenlévő napi-havi horoszkópokhoz.

A legtöbben az asztrológiát valamilyen jóseszköznek hiszik, ami megmondja, hogy mi fog velünk történni. Hiszen mindenki szeretné tudni a jövőjét: egy üzletember a vállalkozását jó előre szeretné megtervezni, felkészülni a váratlan eseményekre; egy leendő anya szeretné tudni, hogy lehet-e e gyereke; egy szerelmes hinni akar abban, hogy örökre együtt lesz a párjával… és így tovább, szinte mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit hoz a jövő.

Nos, erre valójában az asztrológia nem képes, és nem is lehet képes, hogy pontosan megmondja, éppen ezért nem is szabad jós-eszközként rá gondolnunk! Ha ezt a ferdítést sikerülne elfeledni, akkor sokkal könnyebben lehetne felhasználni az asztrológia eredményeit – amelyek egyébként tagadhatatlanok.

Gyakorló asztrológusként pontosan tudom, ha látok egy születési horoszkópot, és megismerem az adott embert, akkor minden amit mond, az fellelhető a képletben. Értelmezhetőek a tendenciák, mélyebb megismerést nyújtanak olyan területekhez, amiket az adott illető nem szeretne megismerni magában. Apaként is pontosan látom, hogy a gyermekeimben hogyan bontakoznak ki azok az üzenetek, amelyek a horoszkópjukban ott vannak. És ezáltal sikerül jobban elfogadnom őket, hiszen értem: ők ilyenek, ezzel jöttek a világra, megváltoztatni nem tudom őket, talán csak finomítani, irányítani tudom bennük a kialakulandó képességeket.

Mi az asztrológia? Jóseszköz? Jaj, dehogy! Megmondja, hogy ki vagy te? Jaj, dehogy! Hát ki tudná megmondani, hogy ki is vagy te? Csakis Te saját magad. Még a legjobb asztrológus sem fog tudni mindent rólad – hiszen Te éled át az életed eseményeit, Te döntöd el, hogy mit milyennek élsz meg. Ezek a dolgok nem kiolvashatóak.

Ám mégis, egy elképesztő segítség tud lenni az értő kezekben. Mert ha elindulsz az Önismeret felé, ha nem tudsz megérteni egy téged ért életeseményt, konfliktust, akkor viszont az asztrológia pontosan segíthet neked abban, hogyan értelmezd és a helyére tudd tenni. Mint ahogy a késsel nem kalapácsolunk és a villával nem fűrészelünk: az életben is sokszor összekuszálódnak a dolgok, és nem látjuk át, hogy mi miért is történik velünk.

Nos, erre a személyre szabott, pontosított asztrológia válaszokat tud adni egy szakavatott segítővel. De nem mondhatja meg, hogy Te milyen vagy.

Márpedig, sokan a napjegyük alapján szeretnék bekategorizálni magukat: „áá, én oroszlánként ilyen és olyan vagyok” – de ezzel aztán tényleg nem érdemes foglalkozni, mert ez olyan, mintha a szemszín alapján ítélnél meg valakit – csak egy részlet, az egészből. Ám aki az egészet képletet nézi, az nagy segítséget tud adni számodra. S ez biztosan nincs elrejtve a havi 5 soros horoszkópban, vagy a napjegyed és aszcendensed leírásában...

 


Kiss Balázs Kunó
író, spirituális tanító
csillagmag.hu


(Fotó: articles.informer.com)