Jump to content

Stresszkezelés rombolás-terápiával?

2014. 04. 28. 12:33

Minden bizonnyal nagy stresszt élhetett át az ősember, ha jött szembe egy mammut, de valószínűleg a mai stresszmennyiség töredéke lehetett csak. Természetes, hogy le kell vezetni a felgyülemlett feszültséget, na de ehhez egyre extrémebb ötletekkel állnak elő!

A Párnacsata Világnap még hagyján. Amikor a világ számtalan pontján különböző méretű és keménységű párnákkal püfölik egymást az emberek, még jópofa is, ahogy szállnak a szélben a kacsa- és libatollak, melyek elnyugodva hótakaróként lepik be a helyszínt.

A finnországi mobiltelefon-dobáló világbajnokság is belefér még, hiszen ki ne akarta volna az állandóan csörgő telefonját kidobni az ablakon? A versenyzők négy számban, távolsági, kreatív kivitelezési, csapat és gyerekszámban indulhatnak. Mondjuk, kicsi az esély, hogy a stressz épp erre az időpontra esik ...

A Fülöp-szigeteken egy vendéglátós étterme falára írt fel agressziót kiváltó szavakat, amelyhez csekély összeg fejében az ott vásárolt tortát, esetleg használt televíziókészüléket vághat hozzá az illető.

Egyes autóroncstelepeken már lehet kalapáccsal a dühöt kezelni, Japánban pedig a számítógép temetőben kínálják fel jó pénzért a baltás elégtételt a jobb időket megért elektronikus dobozokon, amelyek nincs kizárva, hogy a világ szegényebb településein még évekig jó szolgálatot tehetnének. Itt ugye már emelkedik az ember stressz-szintje, de a következő után biztos, hogy le kell vezetni valahogy.

A tengerentúlon egy milliomosoknak létrehozott klub abszurd szolgáltatásaként milliókat érő zongorát, kínai padlóvázát, tűzpiros Ferrarit, de akár LED-tévét is szét lehet püfölni válogatott eszközökkel. A klubnak csak ajánlás útján válhat bárki is a tagjává és a felső tízezret célozza meg szolgáltatásával. Kedvünkre válogathatnak bútorok, hangszerek, irodai gépek, motorok, laptopok, kerámiák vagy autók közül. Természetesen mindennek megvan az ára. Egyrészt ki kell fizetni a kiválasztott terméket, másrészt a szolgáltatásnak is van egy díjszabása, mely tartalmazza a választott fegyvert (baseball- és golfütő, gitár, bontókalapács, fejsze, láncfűrész, viking bárd stb.) a védőfelszerelést, a helyszín biztosítását, videófelvételt és a piszkos munka végeztével a romok eltakarításával sem kell bajlódni. A kuncsaftok 40%-a egyébként nő. Akadt, aki az exe öltönykollekcióját akarta karddal szétkaszabolni, de a hölgyek közül került ki a Ferrari-romboló is.

(fotó. luxuo.com)