Jump to content

„Ha orgazmust keresel, rossz helyen jársz.”

2014. 04. 04. 11:52

Egy New York-i jógaterem új típusú edzést vezetett be: a nudista vinyasa jógát. A jógaterem célja természetesen nem a botránykeltés, vagy a szexuális vágykeltés. Egyszerűen csak így próbálják hozzásegíteni tanítványaikat ahhoz, hogy megszeressék és elfogadják a testüket.

-Egy átlagos jógaórán nagyon sok dolog állhat közénk, attól kezdve, hogy ki milyen márkájú ruhát hord, egészen addig, hogy az hogyan áll rajta. –fejtette ki véleményét Vanessa Kennedy, a jógaterem egyik rendszeres látogatója. –De mivel itt mindannyian meztelenek vagyunk, így mindenki egyenlő.

A stúdió így vélekedik erről az oldalán:

-Míg sokan a meztelenkedést a szexel kötik össze, ennél semmi sem áll távolabb a meztelen jógaóráktól. Ez inkább arról szól, hogy mindenki érezze kényelmesen magát a bőrében, és élvezze azt a hihetetlen magabiztosságot, ami a pucérkodással jár. Az, hogy a jógagyakorlatokat meztelenül végezzük, hozzásegít, hogy megszabaduljunk a negatív érzésektől, hogy el tudjuk fogadni magunkat, és hogy kapcsolatot teremtsünk a legmélyebb bensőnkkel és a minket körülölelő világgal.

Az érdeklődők választhatnak koedukált, vagy nemek szerint szétbontott jógaórák között, de a stúdió természetesen kínál hagyományos, ’ruhás’ órákat is. A nudista órákon nem engedélyezett a fotózás, vagy a puszta megfigyelés.

Akárcsak a többi jógaórán, itt is számíthatnak a pőre diákok arra, hogy a tanáruk kézzel besegít a helyes pozíció felvételébe, illetve időnként a pármunkára is sor kerül. A stúdió szerint azonban ennek semmilyen szexuális töltete nincsen, ha mégis ilyen jellegű kezdeményezés érkezne valamelyik diák részéről, azt azonnal felszólítják a terem elhagyására, örökre. A cég ki is mondja az oldalán őszintén és nyíltan: „Ha orgazmust keresel, rossz helyen jársz.”

Azoknak pedig, akik csak leselkedni akarnak, üzenik: „Itt ne pocsékolja az idejét. A helységben keringő energia makulátlanul tiszta, és azok, akik az órákon résztvesznek, arra koncentrálnak, hogy a jóga segítségével ünnepeljék saját testüket.”

A jóga vérpezsdítő energiáinak köszönhetően ugyan akad egy-két erekció időnként, de csak elvétve. A stúdió ezzel kapcsolatban azt a véleményt képviseli, hogy „ez teljesen rendben van, és nem kell zavarban lenni miatta. Hamar elmúlik.”

A nudista jóga egyre növekvő népszerűségnek örvend Amerikában az 1960-as évek óta.

(Forrás: Daily Mail)