Jump to content

Itt az ideje a strandolásnak

2017. 07. 14. 17:00

A nyár nem múlhat el strandolás nélkül. Sokan nem szeretik azonban a tömegben megmártóztatni magukat, ezért inkább a kertben lévő medencében élvezik a fürdőzést. Nem kell rémálomnak lennie a strandolásnak, csak szükséges egy kis előre tekintés.

Kimondottan jó lehet a kertünkben pancsolni és napozni, kedvünkre, mindenkitől függetlenül, mégsem pótolhatja azt az élményt, amelyet egy strand nyújthat. Ha azonban pici gyermekes családként igyekszünk kihasználni és élvezni a wellness központok, szállodák és strandok szolgáltatásait, akkor sokkal jobban szét kell nézni, hogy hová megyünk. Ma már nagyon sok gyermekbarát fürdőhely közül választhatunk, de olyat érdemes, amely a család minden tagjának kedvező. Ha a pici gyerkőc mellett van egy nagyobb is, akkor lehet, hogy neki már igénye lenne a csúszdázásra is. Habár egy kisgyermek születése után a szülők igénye mellékes, mégsem árt, ha a nyaralásunk, pihenésünk ideje alatt mindenki jól tudja magát érezni. A nyár a pihenés és a kikapcsolódás ideje. Mindenképp az a lényeg, hogy a család jól tudja magát érezni a fürdőhelyen és ne csak áhítozzon az élményről a medence partján állva.

Ha megvan a kiszemelt hely, és már be is vettük a terepet, akkor a gyerekeket tereljük abba a medencébe, amely az életkoruknak megfelelő. A picikéknek természetesen a pancsoló való, de a nagyobb gyermekeknek már ez nincs mindig ínyükre, így velük mélyebb vizű medencét érdemes meghódítani. Mindenképp figyelni kell arra, hogy abban a vízben azonban biztonságban érezze magát, és a szülő is pont így legyen ezzel. Ha nem is fogjuk gyerekeink kezét a vízben, mindig felügyelet alatt kell tartani. Legyünk ott a medencében, a környékén, de hagyjunk számukra némi szabad mozgást, önállóságot. Azonban a szülők legrettegettebb rémálma, ha a strandon vagy a fürdőben szem elől veszíti a gyermekét. Azonnal a legrosszabb képes átfutni az agyunkon. Ezért nem is szabad a medence mellől elmennie a szülőnek, és egyedül hagynia gyermekét, pláne, ha egy meleg napon a strandot tömeg lepte el. Nem csak a szülő eshet pánikba, ha nem látja meg azonnal gyermekét a többi pancsoló lurkó között, de a gyermek is megijedhet, ha a szüleit nem találja. Ennek elkerülése érdekében, még mielőtt a vízbe menne a család, valamelyik szülő mutassa meg, hogy hol van a holmijuk lepakolva, honnan tud esetlegesen segítséget kérni, ha nem találná a családját. Egy szülő sem szeretné hallani, ahogy valaki bemondja, hogy a gyermekük keresi őket, mégis a rossz lehetőségek közül ez a legjobb.

A strandolást a tömeg miatt nem mindenki kedveli. Az is ismert, hogy a nem megfelelő higiénia mellett akár gombás, vagy egyéb fertőzést is begyűjthetünk, ezért, ha kicsi gyermekkel fürdőzünk többedmagunkkal, akkor érdemes több törölközőt vinni, hogy szárazra lehessen törölni a gyerkőcöt. Ugyanígy érdemes több váltóruhát odakészíteni.

A napvédelemről sem szabad megfeledkezni, főleg ami az érzékeny bababőrt illeti. Legyen magas faktorszámú krém nálunk és nem árt a napszúrás ellen egy kis kendővel vagy kalappal védekezni. A pancsolós játékokat se hagyjuk otthon.

Ha nem akarunk egy kisebb fajta vagyont a stand büféjében otthagyni, akkor készülhetünk szendviccsel, gyümölcsökkel, ami nemcsak nasinak kiváló, de még szomjoltó is. Sokan döntenek úgy, hogy ha már nyaralásra nem tudnak költeni, akkor legalább a strandon érezzék jól magukat, és ők nem sajnálják a pénzt a büfé felhozatalára. Mindegyik szemlélet jó, a lényeg, hogy az egész család számára szórakozás és kikapcsolódás legyen a strandolás.

(Forrás: marmalade.hu | cherinorton.com, atlaspoolsandspas.com, bbpoolandspa.com/képek)