Jump to content

Lehet a nyaralás spórolósabb

2017. 06. 28. 19:00

A nyaralás nem olcsó mulatság. Sokan egész évben arra kuporgatnak pénzt, hogy nyáron olyan helyre jussanak el, ahová már vágytak. A nyaralásra félretett pénz ellenére sem biztos, hogy a főszezonban akarunk nyaralni. Több szempontot figyelembe kell vennünk.

Egész évben túlterheltek vagyunk. Sok ember vesz körül, és mindig ugyanaz a hely fogad. Mind otthon, mind pedig a munkahely állandóságot biztosít számunkra. Ez jó, de még jobb néha ezekből kiszakadni kicsit. A nyaralás erre kiváló lehetőség. Ám ha nem vágyunk úgy nyaralni hogy hering módjára folyton más turistába botoljunk, akkor érdemesebb elő- és utószezonban gondolkodni. Az idei nyaralás előszezonját már lekéstük, de még utószezonban gondolkodhatunk. Sokakat megrémiszt a tudat, hogy újból tömegben kell lenniük, ezért ők tényleg a turistaáradat előtt vagy után mennek nyaralni. Ezzel a választással nemcsak a főszezont, az irtózatos tömeget lehet kikerülni, hanem akár még pénzt is lehet spórolni. Sokan gondolkodnak így, ezért az elő- és utószezon mind belföldi nyaraláskor, mind pedig külföldi nyaralás során is közkedvelt a turisták körében. Aki ebben gondolkodik, ugyanúgy rátalálhat a megfelelő útcélra, a megfelelő szálláshelyre, ráadásul súlyos összegeket tarthat meg magának, mert az ilyen utak sokkal kedvezőbb összegbe kerülnek. Azzal azonban számolni kell, hogy a nyár legeleje, tehát az előszezon, valamint a nyár vége, amely már kezd az őszbe hajlani, sokkal kiszámíthatatlanabb az időjárás szempontjából.

Az előszezont már lekéstük, de ha máskor ebben az időszakban szeretnél pihenni, jóval nagyobb esélyed van arra, hogy még nem gyötör a kínzó kánikula. A gyerekek is nagyon szoktak örülni annak, ha az iskolapadból szinte azonnal a nyaralásba csöppennek. Ilyenkor még nem kell számolni a nagy tömegekkel sem. A szálláshelyeken sincs tumultus, még lehet szabad szobákat foglalni, és talán még kedvezményben is részesülhetünk. Az előszezonban egy komolyabb túrázást is meg lehet ejteni. Sokkal kellemesebb túrázni még akkor, amikor a kánikula nem áll be.

Az előszezonról már lekéstünk, de sokaknak összeegyeztethetetlen is a júniusi nyaralás, mert a szabadságolást nem biztos, hogy úgy lehet időzíteni. Ha utószezonra időzítünk kikapcsolódást, akkor pedig a gyerekek szünidejének végével kell számolni. Az új tanévet nem biztos, hogy tanácsos hiányzással indítani. A belföldi utazások során az augusztus 20-i állapot már kissé kiszámíthatatlanabb, ugyanis az időjárás olykor már őszies jelleget ölthet. Ha külföldöt választunk úti célul, akkor nem feltétlenül kell találkoznunk a hűvösebb időjárással. Ha mégis belföldben gondolkodunk pihenni utószezon idején, akkor olyan helyet válasszunk ki, ahol a fürdésen kívül más lehetőség is lehet a kikapcsolódásra. Akik gyermektelenek, vagy gyermekeiket már felnevelték, és valódi nyugalomra vágynak, akkor tényleg érdemes kikerülni a főszezont. A gyermekes családok garantáltan a főszezont használják ki. Utószezonban azonban megcsappan a gyerekzsivaj mindenhol. Erre az időszakra ugyanaz jellemző, mint az előszezonban, tehát jóval kedvezményesebben juthatunk el bárhová.

(Forrás: marmalade.hu | planwallpaper.com, workitmom.com, nl.usembassy.gov/képek)