Jump to content

Nagy a rakás, de kicsi a bőrönd?

2017. 06. 06. 19:00

Az év bármelyik szakaszában aktuálissá válhat egy utazás, de a nyár közeledtével egyre inkább realizálódik, hogy hová megy a család nyaralni. Minél több tag utazik, annál több csomagot jelent.

Egy utazáshoz összekészülni, csomagolni nem is olyan egyszerű, hiszen gondolni kell minden eshetőségre. Habár nyáron tombol a hőség, mégsem lehet elhanyagolni a vastagabb öltözéket sem. Ha nem csak magunk számára kell pakolni, akkor ez a készülés megsokszorozódhat, ráadásul egyéni igényeket is figyelembe illik tartani.

Legszívesebben bepakolnád magaddal a fél házat és úgy indulnál el az utadra? Nincs akkora bőrönd, amelybe te be tudnád pakolni a szükséges holmikat? A nevetség tárgyává válnál, ha az indokoltnál több és nagyobb bőröndöt vinnél magaddal. Nincs mese, be kell vetni néhány praktikát, amellyel hatékonyan és mégis sok mindent elhelyezhetsz az utazáshoz szánt bőröndben. Legszívesebben csak egy nagy bőröndöt cipelnénk magunkkal, azt is a gurulós fajtából, hiszen kellemetlen és kényelmetlen elvonszolni a szállásunkra a sok bőröndöt, pláne, ha azt még kézben kell cipelnünk is.

Nem mindenki utazik túl gyakran, így egyeseknek az is egy kihívás, hogy az eltett bőröndöt valahogy előkotorássza. A következő feladat az, hogy készíts össze mindent, amelyeket az utazáshoz szükségesnek vélsz. Vess néhány pillantást és gondold át. Lehet olyan nadrág, amely többfunkciós, az biztos darabja legyen a bőröndnek. A jóganadrág akár hálóruhának is megteszi. Ha találsz olyat, amely inkább a felesleges kategóriába tartozik, mintsem létszükséglet, hasznos, akkor tedd csak félre. Nem kell az a bőröndbe.

Válogasd össze a ruhadarabokat, amelyeket magaddal szeretnél vinni. Érdemes már úgy átgondolni a ruházatokat, hogy szettben gondolkodunk. Melyik felsőhöz melyik nadrág, szoknya, fehérnemű illene. Ha megvan egy-egy szetted, akkor a legnagyobb darabot terítsd le és a legkisebbek felé haladra terítsd rá a többit, majd a legalsó darabbal kezdve hajtsd össze a többivel együtt és szorosan tekerd fel.

Egy másik, de hasonló megoldás szerint a legnagyobb ruhadarabokat belefektetjük a bőröndbe úgy, hogy a felük kilóg a bőröndből. Az egyre kisebb öltözékeket is ráhajtogatjuk a legalsókra úgy, hogy a ruha másik fele ugyancsak kilógjon a bőröndből. Ha megvan, akkor a bőröndön túli ruhákat ráhajtjuk a bőröndben lévőkre.

Kiváló megoldás lehet a vákuumzacskó használata. Az ilyen zacskóban elhelyezett apróbb ruhadarabok nemcsak helytakarékosak, de merevebben tartják a bőrönd szerkezetét. Érdemes az ilyen zacskóban elhelyezett ruhadarabokat a bőrönd aljában elhelyezni. Legalulra még a puha, felcsavarható holmik kerüljenek. Ezzel kell feltölteni az utazótáska legalját. Bekerülhet az esernyő és az esőkabát is, a melegítő. Három pár cipőnél többet nem érdemes magunkkal vinni. Olyan darabokat tegyünk be, amelyeket több mindenhez fel lehet venni. Egy sportcipő, egy kényelmes szandál, vagy balerinacipő és egy papucs megteszi. A bőrönd felső részébe, a többi ruhával szembeni részébe is helyezheted.

Ma már a technika annyira a szolgálatunkban áll, hogy még az utazáshoz való eligazodásban, a navigációban is segít, így sem útikönyvet, sem térképet nem muszáj magunkkal vinni. Ugyanez vonatkozik a könyvolvasásra is. E-book formájában sok tartalmat olvashatunk a telefonon is. Ha szállodában szállunk meg, akkor még saját törölközőt sem kell odakészíteni, amely sok helyet felszabadít a bőröndben. A túl óvatosak egy kisebb kórházi szobát képesek bepakolni utazáshoz, de érdemes csak a legszükségesebbeket odarakni.

(Forrás: marmalade.hu | smartwomentravelers.com, hipwee.com, giphy.com/képek)