Jump to content

Március a barlangok hónapja

2017. 03. 23. 17:00

A március már az igazi tavasz jegyében telik. A természet már zöldbe lendül, az énekesmadarak rendre hallatják hangjukat, és az emberi szív is megtelik újból élettel. A márciusban más lehetőségek is rejlenek.

Márciusban több neves esemény is megmozgatja a magyar nemzetet. Kezdjük a március 8-i nőnappal, amelyet követ a magyar nemzeti ünnep, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történésire emlékszünk. Sándor, József és Benedek zsákban hozták a meleget. Azt tudtad, hogy március nemcsak a tavasz kezdete, hanem a barlangok hónapja is? Talán a legtöbbünk az Aggteleki cseppkőbarlangot tudná azonnal válaszul rávágni arra a kérdésre, hogy milyen barlangot ismer hazánkban.

Tapolca

Nos, éppen ezen az ismeretünkön szeretnének bővíteni, ezért a Magyar Nemzeti Parkok feltárják a hazánkban megtalálható és bejárható barlangok titkát. Egy kampányba is belekezdtek Barangoljunk! címmel, amely arra hivatott, hogy a hazai, különleges barlangok titkos világára irányítsa a figyelmet. A nemzeti parkok igazgatóságai éppen ezért olyan programokra hívják fel a turisták figyelmét, amely a barlangok megismerését szolgálja. Különleges barlangi túrákat és programokat szervezve vezetnek be minden érdeklődőt ebbe a titkos világba. Márciusban pedig kedvezményekkel is várják a látogatókat.

Ha már március a barlangok hónapja, akkor felhívjuk a figyelmet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park lehetőségeire. Érdemes ellátogatni, hiszen nemcsak kedvezményekkel találhatjuk szembe magunkat, de jóval színesebb programokat tárnak elénk. Hétvégi kirándulás gyanánt is igazán kiváló program lehet. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága "Föld alatti világ a főváros alatt" program keretén belül bejárhatjuk a tanösvényt, interaktív geológiai bemutató tanúi lehetünk, amely kiváló program a család aprajának és nagyjának egyaránt. Az Aggteleki Nemzeti Park 20 és 50%-os kedvezménnyel csalogatja a titkos világ érdeklődőit. A Duna-Dráva Nemzeti Park is kiváló kirándulási lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, mint ahogy a Bükki Nemzeti Park is. Akiket vonz a régmúlt, azok biztosan szívesen vetik bele magukat az ősrégészeti túrákba.

Aggtelek

Eddig is lehetőségünk volt megcsodálni, hogy mi rejlik a föld alatt, de márciusban még vonzóbb. Jóval több barlang létezik, mint amelyet turisták is látogathatnak. Éppen ezért, amire lehetőségünk van, azzal éljünk. A márciusban az a jó, hogy még barlangtúráinkat kedvezményesen tehetjük meg.

Használd ki a március adta lehetőségeket, hogy jobban megismerd mi rejlik hazánk földje alatt. Azonban nemcsak erre a hónapra érvényes ez az invitálás, hiszen a barlangok egy szem elől elzárt világot tárnak elénk, amely csodálattal tölt el gyermeket és felnőttet egyaránt.

A figyelem felkeltése érdekében nézzétek meg az alábbi videót is:

(Forrás: marmalade.hu | traveltipy.com, visit-hungary.com, theculturetrip.com/képek | youtube.com/videó)