Jump to content

Csókos helyek

2017. 01. 22. 17:00

Kislányként álmodozunk arról, hogy milyen lehet, hogy kell tartani fejünket, szánkat, hogy ne tűnjünk túlságosan kezdőnek az első csók közben. Talán még gyakoroltunk is a tükör előtt. Dédelgettünk egy álmot, hogy milyen eget rengető lesz majd. Egyeseknek sikerült, másokban nem is hagyott nyomot az első csók.

Az évek és a kapcsolatok során természetesen megtanulunk csókolózni, továbbfejleszthetjük tudományunkat. Rájövünk arra, hogy mindenkivel más és más lehet, mert új technikákkal, más érzelmi töltettel óriási különbség lehet a csókok között. Vegyük csak alapul a filmek látható csókjelenteket. Romantikus zene szól a háttérben, van valami tüzes, vibráló érzékiség a levegőben, különleges helyszín. Még sorolhatnánk azokat az elemeket, amelyek még szenvedélyesebbé teszik a csókjelentet. A nézők pedig gondolataikba merülve fohászkodnak azért, hogy egyszer a látottakhoz hasonlót élhessenek meg valakivel.

Verona - Júlia erkélye

A világ tele van érdekes látnivalóval. Egy utazás, nyaralás, kirándulás tartogathat romantikára alkalmas pillanatokat és helyeket. Köztük is vannak olyanok, amelyet a szerelmesek is felkereshetnek, hogy ott csókjukkal megpecsételjék kapcsolatukat. Amennyiben ilyen hangulatra vágytok keressétek fel Velencét. Talán a leghíresebb romantikus város. Valószínűleg a lagúnák, a csatornák, a gondolák miatt vált közismerten a szerelem városává, de való igaz, hogy sokak vágya, hogy egyszer gondolában ringatózva csókolják meg párjukat a Sóhajon hídja alatt. Ha mindezt naplemente idején teszitek meg, akkor az örök szerelemre mérget lehet venni.

Romantikára vágytok? Rómeó és Júlia helyében szeretnétek érezni magatokat? Ha Olaszországban jártok, keressétek fel Veronában a Via Capelló erkélyét. A világ minden tájáról turisták érkeznek az épülethez azért, hogy saját kérésüket, vágyukat cédula formájában kitűzzék az erkély alatti falra. Ha egy csókot ott ejtetek meg, biztosan örökre belétek ég annak romantikája.

Ugyancsak romantika van a levegőben Párizsban járva. Akkor pedig pláne, ha a Rodin múzeumba is ellátogattok pároddal. A kertben sétálgatva csókra ösztökél Rodin A csók elnevezésű szobra. Álljatok meg néhány percre és foglalkozzatok egymással.

Csókolózó pár szobra ad ötletet egy romantikus csókcsatára a londoni St. Pancras állomáson.

Taj Mahal

Ha Indiába visz az utatok, akkor az egyik úti cél lehet, hogy épp a gyönyörű Taj Mahal lesz. A szerelem megtestesülése épületben, ugyanis Sah Dzsahán szerelme kifejezéséül építtette elhunyt feleségének, akit a Taj Mahalban kapott végső nyughelyet is. A férfit is itt helyezték örök nyugalomra. Ha ez a történet nem jut el a szívetekig, akkor semmi.

Ha a romantikus csókot inkább tengerparton, egzotikus közegben képzelitek el, akkor ellátogathattok Ciprusra. Oda, ahol a szerelem és a szépség istennője a tengerből kiemelkedve megszületett. Az Aphrodité szigetet háromszor körbeúszta akár még szépséget és fiatalságot is szerezhet az ember, már ami a mondát jelenti.

(Forrás: marmalade.hu | velence.org, soloitalia.no, ngorod.net/képek)