Jump to content

Megálmodták és megvalósították a Tündérek Völgyét

2017. 01. 12. 17:00

Szeretünk olyan világba elmerülni akár csak gondolati szinte, vagy egy film segítségével, amely varázslatos közegbe repít. Az egykor Magyarország részét jelentő Erdélyben, vagyis a szomszédban van egy varázslatos hely, ezt mutatjuk most be.

A Fogarasi-havasok lábánál egy házaspár gondolt egy nagyot és meg is alkotta elképzeléseit. Olyan mesés környezetet hoztak létre a szintén mesés környezetben, hogy filmbéli helyszínnek is kiváló lenne. Egy román házaspárnak annyira megtetszett a hegyek látványa, hogy arra gondoltak, érdemes lenne befektetniük, hogy ezt a mesetájékot más is láthassa, sőt mi több, élvezhesse. Mertek nagyot gondolni, és belevágtak vállalkozásukba. Így történt, hogy még 2014-ban a Fogarasi-havasok északi részén panzió építésébe kezdtek bele. Azt a gyönyörű és érintetlen területet azonban úgy akarták meghódítani, hogy terveik is illeszkedjenek a természeti látképbe.

A házaspár bukaresti életét hátrahagyva arra vállalkozott, hogy egy olyan mesebeli környezetet hozzanak létre a hegyek között, ahol boldogan élhetnek úgy, hogy másoknak is megmutathatják az. Ebben a hihetetlen környezetben kívánnak turistáknak szállást kínálni, hogy garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

Olyan pihenőkörnyezetet hoztak létre, ahonnan a látvány a Fogarasi-havasok. Méltán kapta a Tündérek Völgye elnevezést. Az épület egyedi tervezésének köszönhetően olyan panzióval rukkoltak elő, amelynek már a világban is híre ment. A lehető legtermészetesebb, leginkább a alapanyagokat használtak fel az építés során. A homok, a kő és a fa adott alapanyag volt, de ugyanígy szalmát is használtak és a cserép fenyőfából készült.

Az épületegyüttes kétszintes és tíz szobával áll az odalátogatók rendelkezésére.  Minden helyiséget is egyedivé igyekeztek tenni. Hamar megismerte ország és világ is a Tündérek Völgyeként nevezett helyet, ahol már többféle rendezvénynek is helyet adott. Volt, aki ott mondta ki a boldogító igent, mások csak a tündérmesék világába akart megpihenni kicsit.

Ha Erdélyben jársz, ráadásul utad a Fogarasi-havasokhoz vehet, ne felejtkezz el erről a helyről és hogy kedvet csináljunk, íme:

(Forrás: marmalade.hu | cunoastelumea.ro, republicanii.ro, homedit.com/képek | youtube.com/videó)