Jump to content

Sátor újraértelmezve: eco-kapszula

2016. 12. 04. 12:02

A tojás alakú kapszulák lehetővé teszik, hogy az ember gyakorlatilag ott verjen tábort, ahol akar. Legyen szó hegytetőről, a sivatag közepéről, vagy egy panelház tetejéről.

A találmány a pozsonyi székhelyű Nice Architects cégnek köszönhető. A hordozható kapszulák már előrendelhetők, viszont a megérkezésük pedig az idei évben már várható. 

Az eco- kapszulát úgy kell elképzelni, mint egy instant lakókocsit, annyi különbséggel, hogy ezt bárhol, bármilyen terepen fel lehet állítani, aminek önköltsége 0.

A kapszula nevéhez hűen környezetbarát, és a természet adta forrásokat használja fel az ember higiéniai és kényelmi szempontjainak kielégítésére, sőt plusz funkcióként elektromos autó feltöltő állomásként is működik. A nap, szél, és vízenergia felhasználásából nyeri az áramot, a fürdővizet, tehát egyáltalán nincs szükség külső beavatkozásra a fenntartásához.

Egy-egy ilyen kapszula – ha hihetünk a cég EcoCapsuláról közült leírásának – 86 négyzetméter. Két személy kényelmesen elfér, külön wc, illetve zuhanyzó található benne, valamint konyha, dolgozó és étkező rész, bővíthető tárolóegységek és nyitható ablakok.

A kapszula a tervek szerint nem csak túrázók, felderítéseket végző tudósok pihenőhelyeként szolgálna, hanem a katasztrófa sújtott területekre kivezényelt menőalakulatok állomásaként is.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | vakaciozzunk.hu | Fotó: dailymail.co.uk)