Jump to content

Ősszel is irány a Vácrátóti Arborétum

2016. 10. 30. 21:33

A Vácrátóti Arborétum hazánk egyik legszebb botanikus kertje, ahova nem csak tavasszal de ősszel is érdemes ellátogatni.

Egy szép napsütéses őszi napon érdemes elutazni Vácrátótra. Ha lehet akkor édes kettesben, hogy lassan aldaloghassatok a sárga, narancs és rézvörös lombok alatt, hallgathassátok a talpatok alatt susogó levelek hangját és élvezhessétek a bágyadt napsugarak simogatását.

De persze nem csak szerelmes pároknak ideális a szép időben itt andalogni, hanem gyerekes családoknak is. Ugyan ebben az esetben andalgásról nem lesz szó, hiszen a kaladok miatt izgatottan rohangáló gyerekeket nehéz kordában tartani.

Annál nagyobb élmény viszont nekik és a szülőknek is, ahogy a család felfedezi a vizimalmok csodálatos világát vagy kacsát etet a tavon esetleg mókusok után fut, hátha sikerül az egyiket elkapnia.

A kert maga óriási, így bejárása nem egyszerű feladat, de garantáltan tartalmas kikapcsolódást nyújt mindenknek, aki ellátogat ide.

Az állatok mellet, melyből a fent említetteken kívül még madarakat láthatunk jócskán, érdemes a fákat is jól szemügyre venni, hiszen vannak itt igazán különlegesek, melyek szerencsére kis táblákkal vannak ellátva, hogy tanulhassunk is róluk valamit.

A kirándulás végén pedig nem csak okosabbak leszünk, de ha szerencsénk van, ringatni sem kell majd a kicsiket.

(Forrás: botkert.hu)