Jump to content

Extravagáns edzőtermek

2016. 06. 06. 17:00

Aki mozogni akar, de azt szervezett, intézményes keretek között akarja megtenni, valamilyen edzőtelembe jár el, ahol nemcsak megfelelő sporteszközök, hanem képzett szakemberek segítenek abban, hogy a megálmodott célt elérje.

Aki pedig egyszer belelkezd az ilyenfajta edzésbe, nagy valószínűséggel élete további részében is meglátogat termeket, ahol más-más mozgásformát is kipróbálhat. Valakinek teljesen beépült a heti rendjébe, mások az elért fogyás, izomnövelés után ritkábban vagy egyáltalán nem mennek edzőterembe.

Aki azonban igazi edzésőrültté vált annak ajánljuk figyelmébe az olyan nem szokványos edzőtermeket, amelyeket érdemes lenne életükben legalább egyszer meglátogatni, kipróbálni. Hazánk minden nagyobb városában, de már a kisebb településeken is nyitottak konditermeket, amelyek gépparkjait, nagyságát és a tréningjeit tekintve is nagy különbségeket mutatnak. Hazánkban maradva, egy felkapott bevásárlóközpontban találhatjuk meg az Athletes edzőtermet, amelyben az edzés mellett sportruházatot is vásárolhatunk. A látható sportruházat választéka mögött azonban edzésre alkalmas húzódzkodók, egyéb sporteszközök is vannak. Emellett tréningek és workshopok várják az odalátogatókat.

A szomszédunkban, Ukrajnában létezik egy olyan szabadtéri edzőterem, amely az egyik legkülönlegesebb is egyben. Kiev Outdoor Gym a neve. Minden eszköz, amelyet használni lehet, autóalkatrészekből állítottak össze. Az újrahasznosítás egy új ágát teremtettek meg ezzel, amely még az egészséget is szolgálja. Ha valaki ellátogat ebbe az edzőterembe, első látásra vastelepen fogja magát érezni, de a bóklászás közben mindenki megtalálhatja az ideális eszközt.

Ha már extrém és különleges edzőtermet keresünk a világban, teljesen természetes, hogy az utunknak Amerikába kell vezetnie. A Kolorádó államban található természet adta lehetőségeket teljesen kiaknázza az ember. A hangversenyek, koncertek mellett ugyanis tömegsportra is használják a Red Rocks Amphiteátrumot. A természet által formált lépcsők ülőhelynek, valamint edzőfelületnek is kiváló. Tömegek gyűlnek össze azért, hogy megmozgassák magukat.

Japán szintén a fejlesztések hazája. Itt található az Illoiha Omotesando Fittness Gym, amely lényegében mászófalakkal spékelt. A mászófalak sem azok, amiket a szemünk már megszokott, hanem képkeretekből és más alakzatokból készítették el. A kapaszkodók sem a hagyományosak, olykor szarvasfejbe markolhatunk.

Illoiha Omotesando Fittness Gym

(Forrás: jamieatlas.com, designyoutrust.com/képek; youtube.com/videó)