Jump to content

Világvégén munkát vállalni?

2016. 05. 20. 09:27

A világ legelszigeteltebb, egyik legkisebb, de lakott szigete most egy olyan vállalkozó szellemű, tapasztalt mezőgazdasági koordinátort keres, aki megoldaná a 265 lakos napi élelmezését. A fizetség nem mindennapi.

Tristan da Cunha egy aprócska vulkanikus szigetcsoport, ami 2816 kilométerre Dél-Afrikától és 3360 kilométerre Dél-Amerikától található. Így nem meglepő, hogy a világ legelszigeteltebb, de lakott településeként tartják számon.

A lakosság java része halászatból és hajójavításból él, valamint jelentős bevétele származik a bélyegkibocsátásból. A lakók önellátásra rendezkedtek be, de azért kellene valaki, aki a mezőgazdasági termelést és élelmezést felügyelné. Erre keresnek egy lelkes és tapasztalt vállalkozót.

A leendő munkaerő rendelkezésére a National Farmers' Union website szerint 1000 hektárnyi gyengébb minőségű legelő, 500 birka és 300 szarvasmarha áll.

A sikeres jelentkezőnek bizonyítania kell szakértelmét, hogy képes modern állat- és növénytermesztésre, vetésforgó létrehozására és kezelése. A gyümölcsösök, hüvelyesek üvegházakban történő nevelésére, és a juh és marha tejelő állományának fenntartására.

A fizetség pedig? Teljes ellátás, ingyenes szállás és utazás, a fizetés pedig a tapasztalattól és a szakmában eltöltött évek számáról függ.

 

Kép: gipimages.com Forrás: vakaciozzunk.hu | marmalade.hu