Jump to content

A legjobb tengerparti strandolási tippek

2015. 07. 15. 16:27

Nyaralni készülsz? Alig várod már az idei nyár egyhetes kikapcsolódását a tengerparton? Jöjjenek a világ legjobb strandolási tippjei, melyek hatékonnyá, könnyebbé, praktikusabbá teszik a vakációt.

1. Hordd a fürdőruhádat a ruhád alatt, mintha fehérnemű lenne. Így nem kell az átöltözéssel bíbelődni, ha spontán strandolásra adod a fejed. A táskádban pedig legyen egy váltás fehérnemű, hogy ne vizes bikiniben kelljen továbbmenned a spontán strandolás után.

2. Tedd a telefonodat egy átlátszó, zárható műanyag tasakba. Így megvéded a homoktól és víztől, miközben az érintőképernyő a tasakon keresztül is működik.

3. Vigyél magaddal hintőport a tengerpartra, ami sokkal egyszerűbben segít megszabadítani a strandolás után rád tapadt rengeteg homoktól.

4.  Utálod, ha tiszta homok lesz a törülköződ vagy pléded? Vigyél magaddal gumis lepedőt, ami alá a 4 sarokba tedd be táskáidat, kifeszítve így a lepedőt. Viszlát homok!

5. Vedd rá útitársaidat, hogy mindenki hozzon magával egy könyvet és egy pletykalapot, magazint az útra, így cserélgetni is tudtok.

6. Használj kis műanyag gyógyszeres dobozt, ahova elrejtheted ékszereidet, kontakt lencsédet anélkül, hogy összekoszolódnának vagy elvesznének a táskában.

7. Este zuhanyozz a fürdőruhádban, így magaddal együtt azt is megtisztítod másnapra.

8. Esténként készíts műanyag flakonba egy adag limonádét, és éjszakára tedd a fagyasztóba. Reggel vidd magaddal a strandra a fagyott flakont, mely szép lassan felolvadva egész nap hideg üdítőként szolgál.

9. A vakáció végén, az utolsó strandolás utolsó percében add oda a jópofa szomszéd családnak a kiolvasott magazinokat és a maradék naptejet. Nekik még jól jöhet, neked viszont kevesebbet kell pakolnod hazafelé.

10. Napégésre, leégésre készíts magadnak nyugtató és hűsítő hatású aloés jégkockát. A magaddal hozott aloe gélt nyomd a jégkocka tartóba egy kis vízzel és fagyaszd le. Jól fog esni pirosra sült testrészeidnek.

11. Szódabikarbóna és ecet keverékéből készített pasztával kend be az esetleg szúnyogcsípéseket, vagy medúzacsípéseket.

12. Vigyél magaddal lufit a strandra. Hogy miért? Az úszás és lubickolás után bedugult fülek ellen remek megoldás egy lufi felfújása. És a repülőúton is jól jöhet.

 (fotó: purewow)