Jump to content

Hogyan posztolj nyaralási képeket az Instagramon?

2015. 07. 14. 15:31

Itt a nyár, jöhet a vakáció! Az Instagram egy remek applikáció, ahol a világ szebbik felét mutathatod meg saját életeden keresztül, így nem csoda, ha mindenki szívesen posztol akkor, amikor irigylésre méltó helyzetben van: azaz nyaral! Ám nem árt betartani néhány alapvető szabályt, hogy a nyaralás végére ne legyen kevesebb követőd.

1. Okosan válaszd meg a posztolni szánt képeket

Attól, hogy nyaralsz, még nem kell elárasztanod az Instagram hírfolyamot képekkel. Ha nincs interneted, csak este a szálláson, akkor sem kell 10 percen belül hat képet feltölteni, mert ezzel elveszik a lényeg, követőidet pedig nem csak elijeszted, de még kérkedésnek is fog tűnni, amit csinálsz. Ha sok képet akarsz megosztani közvetlen barátaiddal, használd a Snapchat alkalmazást. 

2. A téma legyen különleges

Ne posztolj a nyaraláson olyan dolgokat, amiket otthon is meg tudsz csinálni. Senkit nem érdekel, hogy ittál egy kávét a Starbucksban, amikor erre minden nap van lehetőséged. Posztolj különleges helyszíneket, ételeket, tájakat, eseményeket.

3. Rómában élj úgy, ahogy a rómaiak

Instagram képeiden látszódjon, hogy értékeled, hogy új helyen járhatsz, új országot ismerhetsz meg, és értékeled a felfedezés örömét, de ne légy tiszteletlen a helyiekkel szemben. Te sem örülnél, ha rólad tennének fel képeket mások, ahogy épp kávézol vagy bemész egy templomba. Tiszteld a helyi kulturális szokásokat, és egy Instagram kép kedvéért ne pózolj bikiniben egy műemlék templom előtt. 

4. Légy ízléses

Sejtjük, hogy nyaralásod nagy részét fürdőruhában tervezed tölteni, de követőidet nem kell ellátnod napi három bikinis képpel vagy elhitetni velük, hogy a fenekednek remekül áll a Perpetua filter. Viselkedj hétköznapi módon, ne feszítsd túl a határokat és ne légy ízléstelenül magamutogató.

5. Óvatosan a helymegjelöléssel és a hashtagekkel

Ha nagyon ízlett egy étel, amit kiposztolsz, nyugodtan jelöld be az étterem nevét. Arra azonban senki nem kíváncsi, hogy pontosan melyik szállodában vagy, nem beszélve arról, hogy ez biztonsági okokból sem túl szerencsés információ, ha Instagram profilod nyilvános. Bánj szűkmarkúan a felesleges hashtagekkel is.

6. A lényeg nem te vagy

Sokkal szimpatikusabb és érdekesebb lesz a képgyűjteményed, ha hangulatokat, tájakat, épületeket, helyi ételeket és a festői környezetet fotózod le. Persze az sem baj, ha te is rajta vagy a képeken, de a túl sok szelfi és pózos kép azt sugallja, hogy még a nyaraláson is neked kell a középpontban lenned. 

7. Használd ki a nyaralást

Ha Instagramon szeretnél bejelenteni valami fontosat ismerőseidnek, használd ki a vakációt. Egy nyaraláson készült kedves képpel még izgalmasabb bejelenteni, hogy férjhez mész, gyermeket vársz, vagy a vakáció után új munkád lesz.

8. Válassz váratlan és szokatlan képeket

Hidd el, nem csak úgy derül ki, hogy Párizsban vagy, ha posztolsz egy képet az Eiffel-toronyról. Keress valami kevésbé közhelyes, mégis a helyhez köthető hangulatot és azt oszd meg. Egy tányér tele tengeri herkentyűkkel vagy egy különleges szögből fotózott tengeri naplemente sokkal többet mond minden szónál.

9. Kreatívan tudasd, hogy nem leszel otthon

Az már unalmas, hogy a reptérről töltesz fel képet. Inkább fényképezd le nyitott bőröndödet, vagy mutass rá egy földgömbön arra az országra, ahova készülsz. Ugyanakkor óvatosan bánj a nyilvánosságra kerülő adatokkal: ne látszódjon a lefotózott repjegyen a teljes neved, az indulás és érkezés időpontja, hiszen ez egy nyilvános profil esetében akár rosszindulatúaknak, bűnözőknek is információ lehet.

(Fotó: travelettes)