Jump to content

5 ok, amiért ne igyál alkoholt a repülőn

2015. 06. 29. 11:19

Mindenki szereti megünnepelni az utazást, hogy végre átadhatja magát az önfeledt vakációzásnak. Azonban lehet, hogy érdemes mevárni a pezsgőspoharak előkerülésével az estét, amikor végre megérkezel a szállásodra.

Hogy miért fogyasszunk inkább csak vizet, vagy üdítőt a repülőn?

1.- Sokkal hamarabb be fogsz csípni.

A repülőgép utasterében lévő levegő nem teljesen ugyanolyan, mint otthon –hacsak nem a Himalája tetején élsz- hanem sokkal szegényebb oxigénben. Emiatt azonban a szervezeted sokkal hamarabb hasznosítja a welcome drink alkoholtartalmát. Ennek pedig nemcsak az lehet a következménye, hogy hamarabb pityókás leszel, de a repüléstől felfordult gyomrod is sokkal rosszabbul fog vislekedni.

2.- Nem biztos, hogy fel fogsz tudni szállni a csatlakozásodra.

Ha esetleg egy kisség túltoltad a partizást a repülőn, simán előfordulhat, hogy a következő járatodra nem engednek felszállni –a láthatólag ittas állapotban lévő utasokat ugyanis törvény által biztosított joga a repülőtársaságoknak a földön hagyni.

3.- Sokkal könnyebben leszel tengeribeteg.

Téves elképzelés, hogy az utazás izgalmától, a fel- és leszállás mozgásától, vagy a turbulenciák okozta huppanóktól éppen egy nagy pohár whiskey fog téged megmenteni. Simán benne van a pakliban, hogy csak rontani fog az alkohol az amúgy is gyatra helyzeteden.

4.- Nem biztos, hogy kimehetsz, ha hív a természet.

Egy bárban nem gond, ha a sörök hatására sűrűbben kell meglátogatnod a mellékhelységet, egy repülőn azonban nem biztos, hogy nem keveredtek-e légörvénybe éppen akkor, amikor már amúgy is nagyon feszít a hólyagod.

5.- Nem mehetsz két kör után haza.

Szép volt, jó volt, kellemesen mulattál, de hol van még a vége... álltál már órákig a csomagodra várva a poggyászszalag mellett? Igazán kijózanító élmény, főleg két-három sör után.

(Kép: Steven Conry)