Jump to content

Június 25 –Globális Beatles Világnap!

2015. 06. 25. 11:16

Nincs olyan ember a Földön, aki ne hallott volna még sohasem a négy gombafejűről, akik zenéjükkel és hitvallásukkal megváltoztatták az egész világot. Június 25-én nekik állít emléket az egész univerzum összes Beatles rajongója!

A zene világtörténete 1960-ban örökre megváltozott, amikor négy fiatalember úgy döntött, megalakítja a Beatles nevezetű formációt, és ezzel meg is született az egyik legnagyobb hatású brit rockbanda. Bátran kijelenthetjük -zenei hovatartozástól függetlenül,- hogy Paul Mc Cartney, George Harrison, John Lennon és Ringo Star örökre meváltoztatta a világot.

Liverpooli füstös kocsmákból indultak, hogy aztán az első világsikerükkel, a „Love Me Do”-val örökre berobbanjanak a köztudatba és elinduljanak a világhír felé. Nemsokára már az egész világ Beatle-mániában fetrengett, a gombafejűek koncertjein sorra ájultak el rajongó eksztázisukban a fiatal lányok.

Ezt a nagyszerű együttest ünnepeljük ma, június 25-én, a Globális Beatles Napon. Nem csak a négy rocksztár alkotta formációt, de azokat az értékeket is, amiket vallottak és hirdettek zenéjükön keresztül. Őszintén hittek benne, hogy mi, emberek, élhetnénk akár egy békés világban is, amelyet az igazság, a szeretet és a kölcsönös tisztelet alappilléreire építenénk.

És hogy hogyan ünnepelhetjük meg a négy gombafejűt? Hagyjuk, hadd ihlessenek meg minket ők maguk! Bemehetünk a munkahelyünkre akár az egyik kedvenc Beatle-ünknek öltözve, vagy szervezhetünk spontán Beatles bulit a barátainknak. Ha inkább egyedül adnánk át magunkat e történelmi eseménynek, akkor csak dőljünk hátra, és hallgassuk a zenéjüket egész nap, nem fogjuk megbánni! Válasszuk ki a kedvenc Beatles számunkat, akár az édes-szomorú Yesterday, akár a pszichedelikus Yellow Submarine, vagy a fülbemászó She Loves You az. Az igazán fanatikusak pedig akár a csengőhangjukat is átállíthatják valamelyik Beatles nótára, legalább erre az egy napra.

(Kép: Roger)