Jump to content

11 dolog, amit érdemes bepakolni, ha utazni készülsz

2015. 04. 08. 11:51

Hosszabb útra készülsz? Nyaralni mész? Nem tudod, mi vár rád az ismeretlenben? Íme 11 olyan apró, ám fontos dolog, amit érdemes bepakolnod a bőröndre. Lehet, hogy nem lesz rájuk szükség, de ha igen, nem kevés pénzt spórolhatsz!

Ragtapasz.
Mindenféle típusú, formájú, alakú s nagyságú ragtapasz legyen nálad, hogy neked és utastársaidnak is jusson. Sebesülések mindig történhetnek, a hosszú városnéző sétákon pedig nagy eséllyel feltörik a lábad. Nincs is rosszabb, mint sebes lábbal sétálni és ragtapasz után futkosni.

Gyógyszerek.
Fejfájás csillapító, lázcsillapító, széntabletta, görcsoldó, megfázás elleni gyógyszer. Hidd el, ha netán szükség lenne ezekre, milyen jó érzés, hogy ott lapul a táskádban!

Mosópor.
Talán hülyén hangzik, de ha gyerekekkel utazol, tudod, hogy valami úgyis foltos lesz. Mivel az utazás során nem áll rendelkezésre a teljes ruhatárad, a tisztítás pedig macerás, inkább vigyél magaddal egy kis (fedélzetre is felvihető) műanyag dobozban némi mosóport. A váratlan folt esetére remek megoldás!

Zárható műanyag zacskó.
A fedélzetre felvihető kis piperéken kívül sok mindenre használható egy zárható műanyag tasak az utazás során. Beletehetsz néhány falatot, ételt, tengerparti kincseket, vagy akár vizes fürdőruhát.

Vazelin.
Egy kis üveg vazelin mindent megold. Jó hidratáló a kiszáradt ajkakra, lemoshatod vele sminkedet, és sebesülések, napégések kezelésére is kifejezetten alkalmas.

Harapnivaló.
Még ha teljes ellátásban részesülsz is szállásodon, akkor sem árt némi harapnivaló, ha nem akarsz erre is költeni. Csomagolj kekszet, diákcsemegét, mogyorót az útra, hogy két étkezés között se éhezz!

Olvasnivaló.
Sosem tudhatod, mennyit kell várni a reptéren, milyen unalmas lesz az utazás, működik-e a tévé a hotelszobában vagy hány órát fogsz tétlenül tölteni a strandon. Pakolj be egy-két érdekes könyvet és magazint.

Üres műanyag vizespalack.
Bár a repülőre nem vihetsz fel otthonról hozott folyadékot, egy üres palack mindig jól jön. A biztonsági ellenőrzés után a mosdóban megtöltheted hideg vízzel, így folyamatosan hidratálsz! Nyári melegben, strandon, hosszú kirándulások esetén is jól jöhet, ha van mibe tölteni a vizet.  

Töltők.
Annak érdekében, hogy ne tépd ki az összes hajad, minden töltőt csomagolj el. Az okostelefonok hamar lemerülnek, a fényképezőgépet is minden este tölteni kell! Ne amiatt maradj le az emlékek megörökítéséről, mert elfelejtettél töltőt vinni.

Adapter.
Ha külföldre utazol, előtte nézz utána, milyen konnektorok vannak az adott országban. Sok helyen (Nagy-Britanniában vagy a tengerentúlon, más földrészeken, de bizonyos európai országokban is) másfajta áramellátókkal találkozol, amik nem biztos, hogy alkalmasak a te töltőidhez. Adaptert azonban itthon is tudsz vásárolni, ami segít kiküszöbölni a problémát.

(Fotó: popsugar)