Jump to content

Európa legjobb Jurrasic Parkjai

2015. 03. 20. 16:34

Sokunk fiatal- vagy gyerekkorának meghatározó filmjei voltak Steven Spielberg Jurassic Parc sorozatába tartozó felejthetetlenül izgalmas művei. Májusban jön az újabb dínó őrület a mozikba: valaki már a gyermekeit viszi el a filmre, míg mások újraélik az élményt.

Dinoszaurusz mániákusoknak összegyűjtöttük Európa legjobb dínó-lelőhelyeit, melyek gyermekek és felnőttek számára  egyaránt remek szórakozást ígérnek.

1.       Jurassic Coast, Egyesült Államok
Nagy-Britannia dél-nyugati partjait a világ egyik legkomolyabb dinoszaurusz-temetőjének tartják, ahol meghatározhatatlan mennyiségű dinoszaurusz csontváz található. Nem túlzás, ha elindulunk a tengerpart mentén egy ásóval és kaparókanállal, egy kis szerencsével magunk is találhatunk néhány millió éves őskövületeket.

2.       Cafe de la Jatte, Franciaország
Ez egy olasz étterem, mely Párizs belvárosától 7 kilométerre, nyugatra található. A kiválóan ételeken kívül fő attrakciója, hogy a vendégek feje fölött lógva egy hatalmas tengeri dinoszaurusz életnagyságú csontváz látható.

3.       Dinoszaurusz Park, Németország
A picike észak-német város, Münchelagen méltó hírnevet szerzett messze földön híres dinoszaurusz parkjával. Minden őstörténet iránt érdeklődő kisgyermek álla leesik a közel 200 életnagyságú dinoszaurusz modell láttán, ráadásul megtekinthető néhány eredeti, 139 millió éves dínó lábnyom is. A gyermekek részt vehetnek szervezett dínó-nyom kutató expedíción is.

4.       Prehisto Park, Franciaország
Közel a hírhedt Lascaux-barlanghoz, Dordogne-ban található ez az őstörténeti park, mely inkább Cor-Magnyon, mint Jurrasic, de legalább ugyanolyan félelmetes izgalmakat rejt minden paleontológus-palánta számára.

5.       Természettudományi Múzeum, London
A londoni Természettudományi Múzeum önmagában egy kétnapos kaland, ám a dinoszauruszok kedvelőinek kötelező megálló! A múzeum az egyetlen törvényes tulajdonosa Európa dínó-csontvázainak, ráadásul itt található az eredeti méretében rekonstruált T-Rex mindenki számára örök élmény marad.  

(Fotó: tripadvisor)