Jump to content

A világ legkisebb étterme: csak két személyre!

2015. 02. 21. 12:17

Az olaszországi Vacone falucskában található a világ legkisebb étterme. Tulajdonképpen egy nappalit rendeztek be egy két személyes étteremnek, de a hely annyira felkapott, hogy a tulajdonos azt is megengedheti magának, hogy 250 eurót kérjen el egy ebédért fejenként.

Itt nem kell attól tartani, hogy mások túl zajosak az étteremben, vagy megkésve szolgálnak ki minket – ennek ellenére ajánlatos jó előre asztalt foglalni. A világ legkisebb étterme azok számára ideális, akik csak kettesben szeretnének eltölteni egy vacsorát, már csak azért is, mert két személyre van berendezve. Ezt az étterem neve is jelzi, a „solo per due” olaszul annyit tesz: „csak két személyre”.

Az étteremben igazán exkluzív kulináris élményekben lehet részünk, nem hiába kerül sokba. Ha itt szeretnénk enni, 250 eurót kell kicsengetni fejenként, de az árban a bor vagy a pezsgő nincs benne. A ház specialitásai közé tartozik a házilag készített extra szűz olívaolaj, amelyet 40 euróért vesztegetnek üvegenként. Ha a vacsorán túl haza szeretnénk vinni egy kis specialitást, akkor lehetőségünk van juhsajtot, különleges gombákat, mediterrán gyümölcsöket, házilag készítet tésztát, kenyeret vagy helyi édességeket is vásárolni.


Maga az étterem hagyományos, romantikus stílusjegyeket képvisel: nagy csillárok, gyertyatartók és kandalló garantálja az egymásra hangolódást a 19. századi épületben. Ebédre és vacsorára várja a vendégeket a népszerű étterem, ahol évente kb. 1500 látogató teszi tiszteletét.

Di Claudio úr, az étterem tulajdonosa elmondta:
- Egyetlen asztalunk van, egyszerre mindig csak két embert fogadunk, ezért figyelmünk nem oszlik meg, nincs sorban állás és hosszú várakozás. Készséggel állunk vendégeink rendelkezésére, akik számára garantáljuk a különleges kulináris élményt.

www.dailymail.co.uk

(Fotók: www.soloperdue.com, www.odditycentral.com)