Jump to content

Egy hétre elegendő kalória egy óra alatt –reggeli gyanánt

2015. 01. 19. 11:35

Írásos nyilatkozatot kell aláírniuk étkezés előtt egy angol étteremben a vendégeknek, ha arra vállalkoznak, hogy végigegyék a hely által kínált reggelit. Annak bekebelezése ugyanis igencsak embert próbáló feladat, hiszen 59 tétele összesen 8000 kalóriát tartalmaz.

Hat pirított szalonnaszelet, sült kolbászkák, tojások, véreshurka, röszti, omlett, sült krumpli és gomba –többek között ezeket tartalmazza az az emberes tál, amit a portisheadi étteremben felszolgálnak egy személyre. Ezen felül a tányéron terpeszkedik még négy darab rántott hagymakarika, négy szelet pirítós, két grillezett paradicsom, két huszár rostélyos és némi bab is.

A vállalkozó szellemű vendégek egy órát kapnak a közel egy hétre elegendő kalóriamennyiségű fogás elpusztítására, mely mindössze 15 angol fontba, azaz 6000 forintba kerül.

A Monster Mega Breakfast a termetes adag reggeli mellé tejes turmixot, vagy egy doboz energiaitalt kínál.

A gigantikus reggelinek eddig még nem akadt érdemleges kihívója, senki sem tudta ugyanis mindezidáig végigenni mind az 59 fogást. Ha valakinek mégsem törne bele a reggelizős bicskája a dologba, annak a nevét és fényképét a Hősök Falára függesztik fel, ezen felül reggelizős kupont, trófeát és egy ajándék kulcskarikát is kaphat jutalmul.

A reggeli előtt nyilatkozatot kell a vendégeknek aláírni, melyben megígérik, hogy nem osztják meg mással az ételt, abbahagyják az evést, ha rosszul érzik magukat, illetve kijelentik, hogy elmúltak 18 évesek.

Az étterem vezetőjének, Lucy Butlernek akkor jutott eszébe a reggelióriás ötlete, amikor az ’Ember vs. Étel’ című műsort nézte a tévében. Céljuk, állítása szerint, vele semmi más, mint hogy jól érezzék magukat, a hatalmas reggeli ugyanis eddig nem sok pénzt hozott a konyhára.

A számtalan tétel és óriási mennyiség ellenére a gigareggeli két szakács segítségével tíz perc alatt elkészül, bár az igaz, hogy némileg fel kell a gyorsaság érdekében pörgetni a konyhát, hogy a többi, szokványosabb rendeléssel se maradjanak el.

(Kép: dailystar.co.uk)