Jump to content

A leggyönyörűbb norvég strand

2014. 12. 08. 12:46

Ha valamiben biztosak lehetünk, az az, hogy ezen a strandon még nyáron sincs túlzsúfoltság. Mert bizony ez a varázslatos tengerparti szakasz Norvégiában található, annak is szinte a legészakibb pontján. Tégy egy kirándulást a környéken, és meglátod, nem csak délen vannak paradicsomi helyek!

Høyvika Beach Andøyában található, mely Norvégia legészakibb szigetének, a Vesterålen szigetnek is szinte a legészakibb pontja. A szinte már lakatlan, de legalábbis rendkívül alacsony népsűrűségű környezet, a vadregényes sziget megannyi csodás természeti szépséget rejt, ezek közül is kiemelkedik ez a varázslatos tengerparti szakasz. 

Az igazi utazók jó időben egy Stave és Bleik közötti túrát tesznek meg, mely 5 óra alatt teljesíthető, eközben pedig meglátogathatják ezt a strandot, mely az év minden időszakában más és más, de éppúgy lenyűgöző. Mivel ez a hely már az északi sarkkörön belül található, még a nyári órákban sem élvezhető fürdőhelyként, ám napsütésben és hótakaró alatt is fantasztikus látvány, különösen az északi fények megvilágításában.

Ezen a területen különleges növény- és állatvilág őshonos, a kirándulók pedig gyakran találkozhatnak a legkülönlegesebb madarakkal.

Tégy egy felejthetetlen kirándulást ezen a tájon, ahol a szemedet nem tudod levenni a hegyekről és a tengerről.

Ne félj, az északi sarkkör ellenére nagyon kellemes a környék éghajlata, télen sosem esik nulla fok alá a hőmérséklet, igaz, nyáron sincs tikkasztó hőség.

(Fotók: Fred Age Hol, Benny Hoynes, Stan Klo, placestoseeinyourlifetime)