Jump to content

Burrito pizza és más hibrid kaják

2014. 12. 04. 11:17

Az új-zélandi Pizza Hut megkísérelte a lehetetlent és újra feltalálta a pizzát. Az eredmény izgalmasnak és egyben igencsak bizarrnak mondható.

Mit tehet egy pizzéria, ha szeretné kibővíteni törzsközönségének táborát? Nos, megpróbálhat például új, soha nem látott, izgalmasabbnál izgalmasabb pizzákat létrehozni. Ha elég merész, fittyet hány a tradíciókra, a régóta jól bevált olasz receptekre, és létrehozza saját hibridjeit.

Egy új-zélandi Pizza Hutban így került sor a mexikói chili con carne és az olasz konyha érdekes nászára. A hagyományos pizzatészta alapra a mexikói konyhára jellemző feltétek kerültek, hiszen mi sem illik jobban a tésztához, mint egy kazalnyi chilis bab és egy halom ropogós tortilla háromszög, gondolhatták a szakácsok, majd megittasodva önnön zsenialitásuktól tovább fokozták az izgalmakat a Burrito Pizza elnevezésű hibrid esetében, ahol a chilis bab mellé természetesen még burrito-szósz, kaliforniai paprika és mozzarella is dukál.

Az ételhibridek közül a legkiemelkedőbb keverék szülemény talán a Quesadilla Pizza nevezetű fogás, mely esetében két pizzalap közé marhahúst, hagymát, mozzarellát, chili-pelyheket és burrito-szószt sütnek.

A Pizza Hut cég nemrégiben jelentette be, hogy felújítja a márkáját, új logót, friss ízeket, tíz új fajta pizzát ígérnek, így nincs kizárva, hogy az új-zélandi hibrid pizzák nemsokára nálunk is kaphatók lesznek.

(Eater, kép: idiva.com)